KookJij

Glaasje gevuld met een creme van eendenlever

Een heerlijk glaasje gevuld met een creme van eendenlever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Glaasje gevuld met een creme van eendenlever te bereiden

Bereidingswijze
Voor de eendenlevercreme;De room aan de kook brengen samen met de boter.De eendenlever samen met de eidooier en het ei blenderen langzaam de warme room toevoegen en alles fijndraaien.De nu verkregen eendenlevercreme passeren door een puntzeef en op smaak brengen met peper en zout en de cognac.De creme in een ovenschaal doen en au bain marie op een temperatuur van 150C gedurende ca 15 min garen.Als de creme volledig is afgekoeld deze in een spuitzak doen met een glad spuitmondje.

Voor de champagnegelei;De champagne aan de kook brengen.De gelantine weken in koud water en toevoegen aan de champagne.Het geheel op smaak brengen met zout en peper.Als de champagne volledig is afgekoeld ontstaat er een gelei.De champagne gelei in een spuitzak doen.De garnaaltjes vermengen met de vinaigrette, het gesnipperd uitje en de gehakte peterselie en op smaak brengen met zout en peper.

Op het laatste moment de eendenlevercreme in glaasjes spuiten (klein laag) daar bovenop een laagje champagnegelei en als laatste de gemarineerde garnaaltjes.
Eventueel als extra garnering kan er een blaadje frisse sla en een gegrild brioche broodje bij worden gesreveerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst