KookJij

Gewokte sperziebonen met spekreepjes

Het leuke van dit recept is dat je mensen die anders nooit boontjes eten door deze bereidingswijze boontjes zelfs lekker kunt laten vinden. Als ik gewone gekookte sperziebonen op tafel zet hou ik vaak een halve pan over maar deze keer was hij schoon tot op de bodem. Door de boontjes te wokken behouden ze een stevige bite. Let op: Voeg geen extra zout toe want de spekreepjes bevatten al voldoende zout.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte sperziebonen met spekreepjes te bereiden

  1. Was de boontjes snijd de uiteinden eraf en snijd ze in doormidden, overgiet ze met kokend water en laat ze 10 min. in het hete water staan, na 10 min. laat je de boontjes in een vergiet uitlekken.
  2. Verhit een wok en bak hierin de spekreepjes krokant.
  3. Voeg de uitgelekte boontjes toe en wok nog ongeveer 10 minuten, dit kan korter of langer zijn al naar gelang je eigen smaak.
  4. Een beetje peper uit de molen is voldoende, zout is niet nodig want in de spekreepjes
    zit al voldoende zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst