KookJij

Gewokte Garnalen met Knoflook

Een heerlijk gewokte garnalen met knoflook recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Toko
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte Garnalen met Knoflook te bereiden

Laat de garnalen een dag van te voren ontdooien in de koelkast. Op de Thaise manier worden de garnalen met schil gegeten, maar u kunt er ook voor kiezen om de schil te verwijderen. Dit doet u als volgt: Verwijder de schil van de garnalen en ontader ze, maar laat de staart zitten. Snijd elke garnaal langs de rug open, maar niet helemaal doormidden. Stamp in een vijzel of pureer in een keukenmachine twee eetlepels korianderblaadjes, korianderwortel, peperkorrels en 4 tenen knoflook tot een pasta. Vermeng de pasta, garnalen en één eetlepel olie in een grote kom en dek deze af. Laat deze drie uur in de koelkast staan om in te trekken.

Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus en suiker. Voeg dit aan de garnalen en pasta toe.
Verhit een beetje olie in een pan en laat ditheet worden. Bak hierin een teen knoflook en de sjalotjes aan, totdat deze lichtbruin en geurig wordt. Haal het van het vuur af, dek het af en zet het even weg.

Verhit een beetje olie in een wokpan en laat dit heet worden. Wok de garnalen met de mengsels in meerdere porties, totdat de garnalen roze worden en een krokant randje krijgen, of totdat de knoflook lichtbruin wordt en gaat geuren. Haal de wok van het vuur en breng indien gewenst de garnalen op smaak met zout en peper. Strooi de overige korianderblaadjes over de garnalen heen, samen met de gebakken sjalotjes en knoflook. Garneer de rode chilipeper er tenslotte over heen.

Mijn kookverhaal (Joyce Damhuis)

Serveer het gerecht met witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Riet Groeneveld

Riet Groeneveld zegt:
Helaas kan ik het echt niet printen, ik weet waar het onder aan de pagina staat.
Misschien geen toestemming!!
Vind het jammer!!!,
riet groeneveld

riet groeneveld zegt:
Heerlijk recept wil dit graag printen!!