KookJij

Gevulde Varkenshaas ala Grietje

Een heerlijk gevulde varkenshaas ala grietje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Als ik het de volgende keer nog eens maak zal ik een foto maken, voor nu is het mijn eigen fantasie en smaakpapillen die dit (voor mij) geslaagde recept hebben doen slagen. :-)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde Varkenshaas ala Grietje te bereiden

Geinspireerd door meerdere "gevulde varkenshazen" op internet te zoeken, het al laat was toen ik van mijn werk thuis kwam en geen boodschappen meer kon/wilde doen heb ik gewoon gekeken wat ik in huis had. Uiteindelijk heb ik die avond "left-overs" gegeten. :-)
Voor de marinade heb ik die avond de ingredienten "naar smaak" in een kom gedaan en met
de staafmixer gepureerd. Uiteindelijk hield ik -door de dosering telkens aan te passen- te veel marinade over, maar de harmonie van de ingredienten is zooo lekker dat je het vaker gebruiken kunt.
Ik heb de varkenshaas ca. 1 cm onder de kop ingesneden tot ca. 4 cm. naar het "kontje, open geklapte en de binnenkant ingesmeerd met de marinade.
Ik had nog heerlijke gegrilde ham in huis en heb over de marinad een plakje ham gelegd en een plakje belegen kaas "passend" gemaakt zodat de haas nog netjes, zonder veel uitpuilingen, dicht gemaakt kan worden.
Een ruim velletje huishoudfolie uitspreiden op je (schone) werkblad en de plaatjes ontbijtspek, iets overlappend, tot de geschatte breedte van de haas, uitleggen op de folie.
Het ontbijtspek met een bakkwastje ook bestrijken met de marinade en voorzichtig de folie optillen en stapsgewijs gaan rollen met de haas! Let op, niet te strak rollen anders komt de vulling eruitrollen..
Gewoon rustig rollen, telkens de folie onder de rol uittrekken om uiteindelijk de rol met het uiteinde boven vast te zetten met coctailprikkers.
De gebruikte folie om te rollen kun je gebruiken om de gewikkelde haas in te pakken en tot de bereiding in je koelkast te zetten.
Ik heb het haasje een dag later eerst in een beetje bakboter bruin en knapperig aangebraden, daarna ca. 25 min. in een braadslee gezet op 175 gr. C voor verwarmde oven en gegeten met een heerlijke (bieslook) aardappelpuree en gegrilde groenten. De haas wel even ca. 5 min. lekker in een half open oven lekker laten "rusten".
Het haasje lekker overgoten met een champignonsaus (met vers gebakken champignonnen en een gefruit uitje).
Ik hoop dat jullie net zo zullen smullen als wij!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

els

els zegt:
Wow!!!
Kwam deze bij toeval tegen (ik zocht runderrollade)maar dit gaat 'n keer gemaakt worden hier.Apart en gedurfd met de smaken.
Succes verder met je recepten.Groet Els;)
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Eva,
Het lijkt veel werk, maar dat valt erg mee. Goed idee om het met de pinksterdagen te proberen!! Hele fijne dagen en eet erg smakelijk!;)
eva vanden heuvel

eva vanden heuvel zegt:
dit lijkt mijn super ga het van het weekend proberen.