KookJij

Gevulde puntpaprika

Een heerlijk gevulde puntpaprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: ARD (televisie):
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde puntpaprika te bereiden

1. De broodjes in de melk weken, dadels en ui fijn snijden en amandelschaafsel met de handen verkruimelen.
2. Dadels, ui en amandelen in een schaal mengen met gehakt, ei en goed uitgeknepen broodjes. Het gehaktmengsel met kaneel, chilivlokken, peper en zout kruiden.
3. Het dekseltje van de puntpaprika's snijden en de zaadjes onder stromend water uit de paprika's verwijderen. Aan de uiteindes van de paprika's de punt afsnijden zodat een luchtgat ontstaat.. Met vochtige handen de paprika's met het gehaktmengsel vullen.
4. In een brede schaal of pan 1 el olie verhitten en de paprika's en de deksels 4 min aanbraden. De tomaten toevoegen, opkoken en peper en zout toevoegen. In het midden van de voorverwarmde oven bij 200°C in 30- 45 min garen.

Mijn kookverhaal (Jurie van den Elsen)

Tim Mälzer is mijn favoriete Duitse televiesiekok (zaterdagmiddag op ARD). Met dit recept werd ik aangenaam verrast door het effect van een mespunt kaneel in een gehaktgerecht!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst