KookJij

Gevulde champignons met chorizo

Een heerlijk gevulde champignons met chorizo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oud kookboekje van de lantaarn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde champignons met chorizo te bereiden

-Haal de steeltjes uit de champignons, hak ze fijn en zet ze weg.
-Laat de boter smelten en bak de ui glazig.
-Doe het gehakt erbij en bak in een minuut rul.
-Doe de champignonstelen erbij en de chorizo en bak nog een minuut totdat het mengsel bruin en droog is
-Roer de tomatenpuree en 1 dl water erdoorheen, breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 5 minuten sudderen.
-Roer het paneermeel erdoor en laat het minimaal een uur afkoelen.
-Vul de champignonhoedjes met het gehaktmengsel hoog op.
-Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Bak ze bovenin 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
-Bestrooi ze met peterselie en serveer heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst