Meestal staan bij ons konijnenbouten 24 uur in een zure marinade. Deze bouten zijn ons goed zeer bevallen .
Wij aten er rijst bij vanwege de sappige groentesaus.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Gestoofde konijnenbout met groente uit de Römertopf
						PT115M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gestoofde konijnenbout met groente uit de Römertopf
Een gestoofde konijnenbout lekker anders dan anders. Zo klaar met voorbereiden en eenmaal in de oven er geen omkijken meer naar.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 115 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Römertopf Nieuwe Stijl Eigen tekst en ieta naar smaak aangepast.
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gestoofde konijnenbout met groente uit de Römertopf te bereiden
- Was de bouten af en dep ze goed droog.
- Meng peper en zout met de bloem en wrijf er de bouten aan beidekanten mee in.
- Roer de crème fraîche met de tomatenpuree los.
- Verhit het bakproduct en bak de bouten aan beide kanten snel bruin.
- Haal ze uit de pan , zet opzij en smoor de ui, knoflook, bleekselderij en paprika enkele minuten.
- Leg de groente in de vochtige onderschaal en leg de bouten erbovenop.
- Tot slot de tomaten crème fraîche op de bouten.
- Leg de vochtige bovenschaal op de onderschaal en plaats de Topf op het rooster in het midden van de KOUDE oven.
- Stel dan de oven in op 200-220 graden en stoof de bouten in circa 120 minuten gaar.
- Haal de laatste 15 minuten van de stooftijd de bovenschaal weg, zodat de bouten een extra mooi bruin korstje krijgen.
- Lekker met aardappeltjes of rijst .
 
                    
 
					