KookJij

Recept voor Gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden

Een heerlijk gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bestrooi de schotel voordat hij de oven in gaat met geraspte kaas en paneermeel.
Smelt de roomboter in een stoofpan zonder dat de boter bruin kleurt. Laat de sjalotten en champignons in de pan stoven. Voeg de witte wijn, creme fraiche en kruiden toe en laat het geheel zachtjes inkoken.

Schrap in de tussentijd de worteltjes en kook ze bijna gaar in water met peper, zout en een schepje suiker. Maak de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper en voeg er de gekookte melk en olijfolie aan toe.

Breng de puree op smaak met peper en zout. Bestrijk een ovenschotel met gesmolten boter en leg hier de kabeljauwfilets in, gekruid met peper en zout. Bedek de kabbeljauwfilets met de champignon-kruidensaus. Schep vervolgens de aardappelpuree er bovenop en strijk de puree glad.

Besprenkel het geheel daarna met de overige gesmolten boter en bak het gerecht in een voorverwarmde oven in ca. 20 minuten en 220C goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Dat klopt helemaal Anita, groetjes Marijke
anita4

anita4 zegt:
Hallo Marijke,
Als ik het goed begrijp vet je eerst de ovenschaal in, dan doe je de visfilets in de schaal, dan het champignonmengsel erop, daarop komt de aardappelpuree en daarop als laatste de geraspte kaas/paneermeel en overige gesmolten boter. Toch?;)
wim

wim zegt:
vraagje; een oveneschotel bestrooien met kaas en paneermeel, een stoofpan voor de kruidensaus en een beboterde ovenschaal voor het bakken van de kabeljauw, wat te doen met de kaas/paneermeelschotel en worden de worteltjes apart geserveerd