1. Het recept geeft groentenbouillon, maar die vond ik iets te vlak van smaak, je kunt ook andere bouillon gebruiken.
2. Verder geeft het recept dit gerecht met geitenkaas, maar daar we daar niet zo van houden, heb ik mozzarella genomen. Volgende keer zal ik ze iets pittiger maken met blauwschimmelkaas.
3. Ik heb de paprika's op een geperforeerde barbecueschaal (weggooi) gelegd en zo op de bbq geroosterd.
4. Dit is eigenlijk een voorgerecht, maar voldeed prima als bijgerecht bij bbq-vleesgerechten.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Geroosterde Paprika met Couscous en Kaas
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Geroosterde Paprika met Couscous en Kaas
Een heerlijk geroosterde paprika met couscous en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Weber's Barbecue en Grillboek.  Matthew Drennan.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Geroosterde Paprika met Couscous en Kaas te bereiden
  Doe de couscous in de schaal/kom en giet er de warme bouillon over. Laat ongeveer 5 minuten staan tot alle bouillon opgenomen is en de couscous zacht is.
Roer dan boter + peterselie + knoflook + olijven + zout + peper erdoor. Goed mengen.
De paprika's van boven naar onder halveren (staat leuk als je het steeltje ook halveert, zie foto)
Voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes verwijderen.
Halveer ook de tomaten en leg in iedere paprikahelft een halve tomaat.
Schep de couscous rond en op de tomaten, lichtjes aandrukken.
Snij de kaas in 8 plakken en leg midden in elke paprikahelft een plak kaas.
De buitenkant van de paprika's nu insmeren met olijfolie (met een kwastje of keukenpapier)
Leg de paprika's op de bbq tot het velletje zacht en lichtgeblakerd is. (ongeveer 15 a 30 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika's) (zie opm)
  
										Roer dan boter + peterselie + knoflook + olijven + zout + peper erdoor. Goed mengen.
De paprika's van boven naar onder halveren (staat leuk als je het steeltje ook halveert, zie foto)
Voorzichtig de zaadlijsten en zaadjes verwijderen.
Halveer ook de tomaten en leg in iedere paprikahelft een halve tomaat.
Schep de couscous rond en op de tomaten, lichtjes aandrukken.
Snij de kaas in 8 plakken en leg midden in elke paprikahelft een plak kaas.
De buitenkant van de paprika's nu insmeren met olijfolie (met een kwastje of keukenpapier)
Leg de paprika's op de bbq tot het velletje zacht en lichtgeblakerd is. (ongeveer 15 a 30 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika's) (zie opm)
                    