KookJij

Geplette aardappelen (smashed potatoes)

Een heerlijk geplette aardappelen (smashed potatoes) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Sylvia Witteman
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geplette aardappelen (smashed potatoes) te bereiden

Was de aardappelen en kook ze in flink gezouten water net gaar. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg een vel bakpapier op het bakblik en druppel daar een paar eetlepels olijfolie over. Leg daar de gare, warme aardappelen op. Plet nu voorzichtig maar stevig de aardappelen met behulp van een pureestamper tot ze openbarsten en behoorlijk plat zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Ze zien er nu wat slordig uit, maar dat moet. Breng nu met een kwastje flink wat olijfolie aan op de rommelige oppervlakte van de aardappelen. Strooi er grof zout over en wat fijngehakte rozemarijn.
Schuif het geheel in de hete oven en laat 20 tot 25 minuten bakken, tot alles er lekker bruin uitziet. Maal er wat peper over en dien op.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Ook lekker is de laatste vijf min. in de oven de aardappelen met wat kaas beleggen/bestrooien. Serveer er een grote bak sla bij, met mosterd en knoflook in de dressing. Dan heb je een mooi vegetarisch gerecht.
Wij eten het met entrecote in Australische saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

missdark

missdark zegt:
Lijkt me erg lekker, ga het in het weekend uitproberen :D
wouros

wouros zegt:
Jazeker, heb het al diverse malen gekookt voor familie en (kook-)vrienden. Waren allemaal enthousiast en (slecht)etende kinderen vinden dit heerlijk.
ayse

ayse zegt:
Hi:)
Kan ik dit recept wel aan vrienden,familie aanbieden:p ..ondanks het geplet?
Groetjes,Ayse:D