KookJij

Gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook

Een heerlijk gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tapasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook te bereiden

laat de olijfolie warm worden in een pan en fruit de uitgeperste knoflook zacht, ongeveer 2 minuten.
voeg de wijn, het laurierblad, een paar "slagen"chilimix, de garnalen en een handje peterselie toe, laten het geheel even door en door warmen.
breng op smaak met peper en zout, doe het mengsel in een mooie ovenvaste schaal en laat minstens een middag of nacht marineren.
verwarm dit tapas- of bijgerecht vlak voor het serveren even in de schaal in een warme oven.
heerlijk met vers brood.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Britt

Britt zegt:
Klinkt erg lekker;) alleen jammer dat er niet bij staat voor hoeveel personen het gerecht is. weet iemand dat?
dick

dick zegt:
Leuk recept.
Alleen zou ik altijd rauwe garnalen gebruiken ipv gekookte.
Garnalen moet men na bereiden meteen opdienen en eigenlijk niet opwarmen. (worden inderdaad taai)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Rola, Fijn om te horen dat het lekker was. Groetjes Marijke
rola arke

rola arke zegt:
hoi marijke, heerlijk recept, ga het beslist nog eens maken!:p
hilde

hilde zegt:
dag voordien klaargemaakt,even opgewarmd in de micro.Gemakkelijk, snel en gewaardeerd door mijn gasten
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Nee, Je moet ze ook maar even doorwarmen
w.porck

w.porck zegt:
Als je marinade met de garnalen nog eens doorwarmt, worden de garnalen dan niet een beetje taai en over gaar?:o
h

h zegt:
lekker