KookJij

Gekleurde laagjes

Een heerlijk gekleurde laagjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4/6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande en mijzelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekleurde laagjes te bereiden

Laat de spinazie ontdooien en goed uitlekken. Doe dit op tijd want het heeft best wel tijd nodig. Rasp de kaas. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Maak er een lekkere smeuïge puree van. Doe er wat geraspte kaas doorheen, dat heeft iets extra's. Kook de eieren hard in 7/8 minuten.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in. Pel de eieren. Als de spinazie goed is uitgelekt schep er dan wat peper, zout en basilicum door. * Schep een laag spinazie in de ovenschaal, verdeel er drie eieren over, schep dan een laagje puree en daar weer een laagje geraspte kaas. * Herhaal van * tot *.
Zet de schotel in de oven ca. 30/45 minuten tot dat er een mooi bruin korstje op zit. Pas op voor verbranden.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Dit recept is een afgeleide van het recept uit de Allerhande 12/2007. Ik heb het eerst gevolgd maar vond het wat karig voor 6 personen en heb er toen mijn eigen draai aan gegeven en ik moet zeggen (en met mij ook alle mee-eters) dat dit heel erg lekker is. Ook zeer geschikt voor kinderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Nou, jullie kunnen je uitleven. We hebben niet voor niets een nieuwsbrief naar iedereen gestuurd;);)
Zie ook de Home-page;);)

Groetjes,
Anna
KookJij.
slaatje

slaatje zegt:
Nou Roza, ik ben benieuwd naar jouw Arabische avonturen. Misschien kun je er, hier op deze site, een column over schrijven? Groetjes Gerda ;):p
roza

roza zegt:
Ik lees net iets over paardenvlees. Wij aten ook wel eens paardenvlees, paardenbief van Feelders op de Strevelsweg en paardenrookvlees kwam ook wel eens op tafel. Tegenwoordig ben ik helemaal van het paard af, want ik eet überhaupt bijna geen vlees meer. Vooral varkensvlees eet ik nooit meer, maar dat zal mede door mijn Arabische avonturen komen.
hns

hns zegt:
Hoi Lieve Gerda, ik heb het nu gekookt en ga het bakken en proeven.
Hou je op de hoogte van de vorderingen. grt hans:):):)
slaatje

slaatje zegt:
O ja, vandaag heb ik dus de gekleurde laagjes weer gegeten en het is echt heel erg lekker. Probeer maar. :D:p:D
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, ik eet geen paard, nog liever helemaal geen vlees dan paard. Dat het vroeger anders was geloof ik direct en misschien heb ik het toen ook wel gegeten zonder het te weten. Wij waren met z'n zevenen en ook bij ons was het geen vetpot. Gelukkig is het nu anders. Ik eet alleen rund, varken en kip. Trouwens, ik wil graag van je aanbod gebruik maken om de uierboord op te sturen, als het geen grapje is tenminste, en ik wil er graag voor betalen. Geef me je rekeningnummer maar op mijn privé e-mailadres dan geef ik jou mijn huisadres. Ik wacht het af. Groetjes Gerda ;):p:D
hns

hns zegt:
Lijkt me lekker, Gerda, heb nog niet al je mails over paardenvlees gelezen, maar in ons ouderlijk huis, was het alleen mogelijk om paardenvlees te kopen als vlees.
Misschien was het fout, maar mn vader werkte erg hard en wat overbleef voor een stukje vlees was paardenvlees.
Ik herinner me de discussies nog hierover met mn moeder. Het was niet altijd zo makkelijk,
Hans.. :):):) (en Bores)
PS heb nu mn uier gekookt, kan voor je wel een stukje sealen en opsturen. (kost meer dan vroeger een stukje vlees)