Recept
« Terug naar recepten
					
						Gehakttaart
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gehakttaart
Een heerlijk gehakttaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											10
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									keurslager
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gehakttaart te bereiden
 Verwarm de oven voor op 200 graden
Roer in een kom de suiker door het paneermeel en de mosterd. Houd 1/3 deel apart. Voeg hierbij (bij 1/3 deel) het gehakt, het spek, het ei, zout en nootmuskaat toe. Kneed alles tot een stevige bal. Verdeel het mengsel in de taartvorm. Bestrijk de taart met de rest van het paneermeel/suikermengsel. Strooi daar wat paprikapoeder overheen. Bak de taart in de oven mooi bruin en gaar in 35 minuten. Bestrooi de taart uit de oven met de gesnipperde peterselie.
									Roer in een kom de suiker door het paneermeel en de mosterd. Houd 1/3 deel apart. Voeg hierbij (bij 1/3 deel) het gehakt, het spek, het ei, zout en nootmuskaat toe. Kneed alles tot een stevige bal. Verdeel het mengsel in de taartvorm. Bestrijk de taart met de rest van het paneermeel/suikermengsel. Strooi daar wat paprikapoeder overheen. Bak de taart in de oven mooi bruin en gaar in 35 minuten. Bestrooi de taart uit de oven met de gesnipperde peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lars zegt:
lindafaith zegt:
en dan smullen ( denk ik;) )
astrid zegt:
verder zijn we erg tevreden elke keer als we hem eten
groeten astrid
bobbeltje zegt:
Rita zegt:
Ik heb de taart gemaakt maar toen ik hem uit de over haalde zat er een laag vloeibaar vet omheen. Heb ik iets verkeerds gedaan? Of hoort dat zo? Ik heb hem er gelijk uitgehaalt maar de smaak is goed.
Groetjes Rita.
rita zegt:
Ik had toch nog een vraagje. Wat voor mosterd doe jij erin en hoeveel?
Groetjes Rita.
Rita zegt:
Ik heb het recept toch nog een paar keer overgelezen en nu snap ik het.Bedankt.
Groetjes Rita.
bobbeltje zegt:
                    
feyenoordmama zegt:
ik ga m'n zoon dit recept laten maken >>hij wil chef worden later...
wat broccoli en toch maar gebakken krieltjes erbij..;)