KookJij

Gehakttaart

Een heerlijk gehakttaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: keurslager
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakttaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden
Roer in een kom de suiker door het paneermeel en de mosterd. Houd 1/3 deel apart. Voeg hierbij (bij 1/3 deel) het gehakt, het spek, het ei, zout en nootmuskaat toe. Kneed alles tot een stevige bal. Verdeel het mengsel in de taartvorm. Bestrijk de taart met de rest van het paneermeel/suikermengsel. Strooi daar wat paprikapoeder overheen. Bak de taart in de oven mooi bruin en gaar in 35 minuten. Bestrooi de taart uit de oven met de gesnipperde peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
ach een lekker Vlaams frietje op z'n tijd is niet verkeerd hoor.
ik ga m'n zoon dit recept laten maken >>hij wil chef worden later...
wat broccoli en toch maar gebakken krieltjes erbij..;)
franeke

franeke zegt:
hmmmm deze ga ik zeker uitproberen!!
dank u wel voor het receptje;):):p
lars

lars zegt:
we eten nooit patat maar toch bedankt :D
astrid

astrid zegt:
wij eten er meestal patat bij en wat komkommer maar salade kan ook :D
lars

lars zegt:
ik vroeg mij af wat doe je bij deze gehakt taart. want aardappelen eten we niet echt. misschien iets van salade ?
lindafaith

lindafaith zegt:
Hij komt net uit de oven... even wachten tot m´n vriend uit ´t werk is...

en dan smullen ( denk ik;) )
astrid

astrid zegt:
heb het recept ook al jaren en ik varieer vaak met de paneermeel en de suiker en ook met het gehakt zelf als wij h.o.h gehakt gebruiken vinden we de taart net iets zachter
verder zijn we erg tevreden elke keer als we hem eten
groeten astrid
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Beste Rita, heb je rundergehakt gebruikt? Waarschijnlijk heeft er dan erg veel vet in het gehakt gezeten, en als je vet verwarmt gaat dat smelten en loopt er langs. Dit kun je ook niet voorkomen. Zelf koop ik meestal een stuk mager rundervlees (rosbief) en laat dat door de slager malen. Dan heb ik nergens last van. Groetjes Marijke
Rita

Rita zegt:
Beste Marijke,
Ik heb de taart gemaakt maar toen ik hem uit de over haalde zat er een laag vloeibaar vet omheen. Heb ik iets verkeerds gedaan? Of hoort dat zo? Ik heb hem er gelijk uitgehaalt maar de smaak is goed.
Groetjes Rita.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ik doe er 1 theelepel franse mosterd in. Groetjes Marijke
rita

rita zegt:
Beste Marijke,
Ik had toch nog een vraagje. Wat voor mosterd doe jij erin en hoeveel?
Groetjes Rita.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Beste Rita, ik wens je veel succes met het recept, Marijke
Rita

Rita zegt:
Beste Marijke,
Ik heb het recept toch nog een paar keer overgelezen en nu snap ik het.Bedankt.
Groetjes Rita.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Het staat goed beschreven, Ik begrijp niet waar de moeilijkheid zit. Hij is heerlijk en erg makkelijk te maken. Marijke