KookJij

Gegrilde tonijn met rucola paddestoelen en truffel

Een heerlijk gegrilde tonijn met rucola paddestoelen en truffel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sligro/ven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde tonijn met rucola paddestoelen en truffel te bereiden

maak eerst de aioli:meng eierdooiers,knoflook,mosterd en peterselie in de keukenmachine.Voeg via de toevoeropening de truffel en olijfolie langzaam aan het eimengsel toe tot de aioli dik genoeg is.Schep de aioli in een kom,breng op smaak met zout en peper.dek af met plasticfolie en zet tot gebruik koel weg.de aioli blijft zo 12 uur goed.maak de paddestoelen schoon en snijd ze in gelijke stukjes.bestrooi de tonijnfilets met peper en zout.Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de tonijnfilets 2 minuten.ze mogen aan de binnenkant een beetje roze zijn,maar aan de buitenkant goed dicht geschroeid.houd ze warm.verhit ondertussen in een andere koekenpan de resterende olijfolie en bak hierin 1 minuut al omscheppend de paddestoelen.voeg 50 gram boter toe en naar smaak zout en peper.bak de paddestoelen nog een paar minuten tot ze gaar zijn.houd ze warm.verwarm de resterende boter in een wok en roerbak hierin de rucola tot deze iets is geslonken.neem de wok van het vuur en breng de rucola op smaak met zout en peper.Schik de roergebakken rucola in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de tonijnfilets erop.verdeel de paddestoelen over de borden en voeg voor het serveren een paar druppels aioli toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst