KookJij

Gefrituurde spruitjes

Een heerlijk gefrituurde spruitjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Masterchef Australie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde spruitjes te bereiden

Maak de spruitjes schoon, maar zorg dat de blaadjes er niet afvallen.
Was ze. Snijd ze daarna vanaf het stronkje voorzichtig doormidden. Laat ze even goed uitlekken.
Verwarm de frituurpan.
Doe de spruitjes in het vet, maar pas op kan heel erg spetteren daar groentes veel vocht hebben.
Laat ze zeker 20 minuten sputteren.
Kijk er af en toe even naar dat ze niet TE zwart worden want dan zijn ze niet lekker meer.
Ze moeten bruin zijn en knapperig zijn.
Laat ze boven het vet uitlekken.
En doe ze in de schaal.
Strooi er het zeezout overheen naar smaak en schud voorzichtig om.

Heerlijk als bijgerecht en voor kinderen {en mannen} die geen gekookte spruitjes lusten.

Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)

Ik zag dit recept op TV. Bij Masterchef australie.
Daar deden ze er nog linzen doorheen, maar daar houden de meeste Nederlanders geloof ik niet zo van.
Ze zeiden dat je ook alleen zout of zeezout kon toevoegen.
Ik heb mijn jongste zoontje en man dit voorgezet.
Dat zijn beiden spruitjes"haters" .
Maar als ik ze zo maak...niet meer :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Wat een uitvinding! Ik ga ze vandaag maken, bij de friet en schnitzel, lijkt me erg apart, hoop dat de kids nu eindelijk ook eens spruiten eten want ikzelf vind ze heerlijk!:);):p
alkien

alkien zegt:
Ben blij dat je het lekker vond Sjeef.
Beetje nootachtgige smaak. Heerlijk. En voor wat jou betreft en mij natuurlijk :) voor herhaling vatbaar.:)
sjeef

sjeef zegt:
Nooit geweten dat spruitjes op deze manier (frituren) zo lekker kan zijn
Ik heb ze niet zo lang gefrituurd als in het recept staat aangegeven. 10 minuten op 175 graden, even uit laten druipen en vervolgens nog eens 5 minuten. Vooral de smaak met het zout was een vinding. De losgeraakt blaadjes smaakte als chips. Mmmm.
Bedankt Alkien.
Anna

Anna zegt:
Wil best jouw buurvrouw zijn, haha!! Ik zal de taart zoal wij hem maken, er op zetten, al lijkt hij op de spruitjes taart van Tania. Alleen gebruik ik gerookt spekblokjes/reepjes en Danish Blue, lekker pittig;) Is ook koud lekker, als hapje of onderdeel van een buffet.
Die zalmtaart staat nu ook bij mijn favorieten:D
Veel plezier bij de invasie!;);)
fabita

fabita zegt:
Ja Alkien, Ik ben er ook aan verslaafd, maar van Australië vond ik het leukst. Dat was niet alleen maar afkatten (bij de Nederlandse vaak, erg jammer), maar hoe een gerecht ook tegenviel, men zei er ook wel iets positiefs van. Heb je ook programma van Australië met de kinderen gezien? Fantastisch!!!
Ja Anna, op België ook erg leuk, alleen kan ik rond die tijd niet altijd kijken, moet het soms opnemen. De spruitjestaart lijkt me lekker. Als de op de site staat dan vind ik hem wel. Heb morgen een invasie van de buren, lekker borrelen met heel veel hapjes erbij. Zal wel erg laat worden. Morgen 2 zalmtaarten maken en nog een heleboel.'t Wordt weer druk. Prettig weekend allemaal.:):p
Anna

Anna zegt:
Dan heb ik ook nog een leuke; dagelijkse kost, op belgie 1, van ma t/m donderdag om 18.15u. Heerlijk programma!:D:D
Gisteren spruitjestaart gemaakt, ook erg lekker!!!;)
alkien

alkien zegt:
Daar heb je gelijk in Fabita.
Dom van me om dat ik dat vergeten ben te vermelden.
Kijk je ook alle andere kookprogramma's op de nederlandse zenders ????
Ikke wel..ben er verslaafd aan, en steek er enorm veel van op.:)
fabita

fabita zegt:
Ik heb dit ook op tv gezien. Ik keek trouw elke dag naar Masterchef Australia. Het spetterde idd enorm en ik dacht dat ze zeiden dat het deksel niet op de frituurpan mocht, maar dat weet ik niet zeker meer.
alkien

alkien zegt:
Ik ben benieuwd hoe je ze vindt.
Wel uitkijken dat ze niet verbranden he.;)
sjeef

sjeef zegt:
Dank voor je snelle antwoord. Ik heb de spruitjes al in huis en vanavond gaan ze er aan geloven.
alkien

alkien zegt:
Hoi,
Gewoon hetzelfde als je met patat doet.
Ik heb de mijne dus op de hoogste stand staan.
Hoop dat je eruit kan komen.
En ja...is super lekker.;)
Gerard Schaefers

Gerard Schaefers zegt:
Dit recept lijkt lekker en makkelijk.
Toch nog een vraagje.
Welke temperatuur dient het frituurvet(olie) te hebben?