KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

sonja dejonckheere recepten

    1. Ingredienten: boter, 4 uien, 4 aardappelen, 2 à 3 blokjes kippenbouillon, 1 camembert (in twee gesneden), 2 liter water, 4 ronde beschuiten, peterselie
    2. Ingredienten: 2 preistengels, 1/2 kg ajuin, 5 tomaten, 400 gr sla, 4 kippenbouten, peper en zout, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels vers gehakte rozemarijn, 8 eetlepels olie, 5 dl kippenbouillon, sap van 1 citroen, 3 eetlepels mosterd, 1...
    3. Ingredienten: 4 biefstukken, 2 sjalotjes, 1 eetl boter, 1 tl suiker, 2dl bouillon, 1/2 dl cognac, 40g boter, 1tl bloem

    4. Ingredienten: 30 g boter voor het invetten van de potjes, 5 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaai, 3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 180 ml melk, nootmuskaat, peper en zout, 140 g gemalen kaas (gruyère of tomme), 4 eierdooiers,...
    5. Ingredienten: 250 gr boter, 500 gr suiker, 3 eieren, 500 gr bloem, 5 dl water, 5 dl melk, mespunt steranijs en kaneel, scheut jenever
    6. Ingredienten: 1 kalkoengebraad van 800g, 375ml rode wijn, 30ml cognac, 200g wortelen, 1 ui, 20g boter, 3 eetlepels room, 1 eetlepel aalbessenjam, 3 koffielepels bindmiddel voor bruine saus, 1 koffielepel sterke mosterd, 5 jeneverbesje...
    7. Ingredienten: 1 kilo rode biet, 2 uien (fijngesnipperd), 500 g kalfsborst, 1 aardappel, 1 blik gepelde tomaten (400 g), 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 1,25 liter water, 40 ml wijnazijn, 150 g witte kool, peterselie, zure room, peper en...
    8. Ingredienten: 500g diepvries erwten, 1 lente-uitje, 1 groentenketeltje van knorr, 750ml kokend water, 1 zakje minibolletjes mozzarella (100g)

    9. Ingredienten: 1 bosje koriander, 3 rode uien,in schijfjes, 4 kippenbillen, 4 kipfilets, 3 eetlepels olijfolie, 2 koffielepels korianderpoeder, 1 koffielepel gemberpoeder, 1 kg kweeperen, 30g boter, 2 eetlepels acaciahoning, 80g gepeld...
    10. Ingredienten: 2 glazen rode wijn, 1 glas (rode) wijnazijn, 1 bosje peterselie, grof gehakt, 1 grote ui, fijngehakt, 10 peperkorrels, geplet, 3 laurierbladeren, 10 zaadjes van koriander, 1 takje tijm, grof gehakt, 10 jeneverbessen, gep...
    11. Ingredienten: 4 sinaasappelen, 4 mooie peren, 2 limoenen
    12. Ingredienten: 1 sinaasappel, 12 suikerklontjes, 2 liter rode wijn, 1 kaneelstokje, snuifje nootmuskaat, 450 gr ontpitte kersen (evt uit blik), 1 cl kersenlikeur
    13. Ingredienten: 1 kalkoengebraad(ovenklaar), 4 stronken witloof, 4 kiwi's,(niet te rijp), 1 citroen, 1 bakje tuinkers, 1 wortel, 1 ui, 2 stengels groene selder, 1/8 liter verse room, aardappeltjes, zout, peper, boter

    14. Ingredienten: 125gr boter, 150gr suiker, 50gr fijngehakte walnoten, 15 stuks walnoten, 4 eetlepels melk, 1 pipetje vanille aroma, 200gr zelfrijzende bloem, 50gr vanille bloem
    15. Ingredienten: 150g witte chocolade, 75ml melk, groene kleurstof, wit van 2 eieren, 250ml room
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  3. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  5. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  8. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  9. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.