-
Wildsoep (bouillon)
Categorie: met Vlees
360 min
Ingredienten: Water al naar gelang de hoeveelheid bot en grote van de pan daar de botten net onder water moeten staan., redelijk bevleesde botten van:, een haas, fazant, ree en of hert, bouillonblokjes naar smaak, zout, peper, snufje...
-
Limburgs Dühvelkesfleisj (Duiveltjesvlees)
Categorie: Vlees, Vlees
120 min
Ingredienten: - boter, - 1 pond poulet (liefst rund), - 2 dikke uien, - 1 zakje nasiekruiden, - 8 eetlepels tomatenketchup, - 4 eetlepels azijn, - 6 eetlepels ketchap bentang, - 250 gram champignons, - pepersaus (pakje of vloeibaar),...
-
Konijnensoep
Categorie: met Vlees, Wild
300 min
Ingredienten: Konijn en soep groentes, Runderbouillionblokjes
-
Eifeler Wildzwijn gebraad
Categorie: Wild, Vlees
120 min
Ingredienten: 1½ Kg uitgebeende wildzwijn achterbout (hamstuk), 150 gram spek in dunne schijfjes, 2 glaasjes jenever, 4 jeneverbessen, marjoraan, peper, zout, wat roomboter, 2 uien, 2 kopjes water, 1 kop rode wijn, nog wat jenever om...
-
Roken van vlees en vis
Categorie: Vlees, Gerechten
1 min
Ingredienten: vlees of vis
-
Zoet Roerei
Categorie: Warm, Ontbijt & Lunch
10 min
Ingredienten: 2 á 3 eieren, 3 volle koffielepels suiker, peper en snufje zout, roomboter
-
Rundertong in Maderasaus
Categorie: Vlees, Vlees
240 min
Ingredienten: 1 grote rundertong (niet gepekeld en anders overvloedig laten uit wateren), 5 blaadjes laurier, 1 selderijschijf en selderijgroen, 1 grof gesneden prei, 1 grof gesneden winterwortel, ½ dessertlepel zout, Voor de saus:, p...
-
Braadstuk van hogerib
Categorie: Vlees, Vlees
240 min
Ingredienten: Een stuk hogerib tussen de 800 en 1000 gram, Zout en nootmuskaat, Roomboter
-
Haringstip (heringstip) met pelaardappels
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
180 min
Ingredienten: 8 zure haringen die in stukjes gesneden zijn., 2 zure appels (granny smith) (in stukjes gesneden), 2 grote uien (in stukjes gesneden), 6 zoetzure augurken (in stukjes gesneden), ½ liter slagroom met suiker, kleine nieuwe...
-
Lavassoep (maggiesoep)
Categorie: met Groente
60 min
Ingredienten: Een flinke bos verse Lavas (maggieplant), Twee tenen knoflook, Meel, Twee liter bouillion, nootmuskaat zout en peper, boter
-
IJs met warme bosvruchten
Categorie: Koud, Warm
10 min
Ingredienten: circa ½ liter Roomijs (slagroomijs), circa 350 gram bosvruchten (diepvries of in nood bosvruchtenjam), scheutje Rode port, schepje suiker, aardappelmeel om te binden
-
Jagersontbijt
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 3 eieren, Schwarzwälder schincken (of een goede gerookte rauwe ontbijtham) in repen gesneden, 1 halve fijn gesneden paprika, stukje fijn gesneden wit van een prei, Handje gesneden canterellen of andere paddestoelen, Hand...
-
Roerbakschotel Chinese kool met gemengde paddestoe
Categorie: Wokken, Wokken
15 min
Ingredienten: 12 bladeren Chinese kool - in fijne reepjes gesneden, 3 lente of bosuitjes - in ringetjes gesneden, 200 gram gemengde paddestoelen (of champignons in schijfjes), 1 rode paprika - in blokjes gesneden, 1 kipfilet - in dunn...
-
Limburgs Zoerfleihsj (zuurvlees)
Categorie: Vlees, Vlees
2880 min
Ingredienten: - boter, - 1kg paardenpoulet of paardenbraadstuk (rund kan ook goed), - 4 grote uien, - azijn, - voorgekookt en afgekoeld water, - 3 a 4 laurierbladen, - 6 a 8 kruidnagels, - enkele peperkorrels (hoeveelheid naar eigen...
-
Pikante saus
Categorie: Koud, Warm
5 min
Ingredienten: halve soepkom Tomaten ketchup (de enige echte), scheut Ketjap Bentang Manis, Theelpel Sambal Manis of Brandal, koffielepeltje suiker, Paar druppels Citroensap
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade