KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Martine De Clercq recepten

    1. Ingredienten: Mosselen, Laurierblad, Citroen, Peperkorrels, Ui, Azijn, Water
    2. Ingredienten: 2 uien, 500 gr gehakt, 1/2 l bouillon (blokje), 2 blik tomaten stukjes, 2 blik mais, 2 blik chili-bonen, 1/2 rote Paprika, 1/2 groene Paprika, 1 beker creme fraiche, 1 bakje Philadelphia kaas, oregano - basilikum - peper...
    3. Ingredienten: 700 g rode ajuin, 120 g boter, 160 g suiker, zout en peper naar smaak, 1 dl sherry azijn van goede kwaliteit, 2 souplepels granaatappelsaus (niet de siroop), 2 1/2 dl goede rode wein

    4. Ingredienten: Tijm en rozemarijn, per liter sap,1/2 kg (kandij-)suiker, vlierbessen
    5. Ingredienten: 1kg appels (cox Orange), 1ei, 90 gr suiker, 70 gr maizena, 9 cl of 6 soepl. melk, 50 gr boter, een snufje zout, een beetje cognac (facultatief), Kaneel naar smaak, Gelei (Abrikoos)
    6. Ingredienten: 1 dikke sappige sinaasappel Opgepast de sinaasappel moet door de opening van het weckglas passen., 0,5 l alcohol 90% (apotheker), 100 cl Amer Picon, 200 cl Armagnac, 750 cl Water, 300 gram suiker
    7. Ingredienten: 20 zachte caramels, 200 ml room, koekjes, caramelsaus, amandelschilfers
    8. Ingredienten: 1 kg runderpoelet, 1 stuk schenkel, 5 a 6 wortelen, 2 preien, 4 ramenassen, 4 aardappelen, 2 uien waarin, 2 kruidnagelen gestoken zijn, 2 teentjes knoflook, 1 bouquet garni, 1 stuk bleekselderij, zout peper, 1 blokje gro...

    9. Ingredienten: Ingrediënten voor 4 personen, 1 stevige braadkip, 2 bosjes platte peterselie, 3 teentjes knoflook, 2 uien, zwarte peper, zout, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, 0.25 dopje saffraandraadj...
    10. Ingredienten: 200 gr bloem, 100 gr boter uit de koelkast, 80 gr feine suiker, 1 grote eidooier, 1 snufje zout, Voor de vulling, 300 gr Mon Chou op kamertemperatuur, 100 gr feine suiker, 4 kleine eier, 1 eetl. brandewijn, 1 eetl. citro...
    11. Ingredienten: 350 gr. kikkererwten een nacht geweekt, 1 grote ui, 2 knoflookteentjes fijngesnipperd, 4 takjes peterselie fijngesnipperd, 4 takjes koriander fijngesnipperd, 2 takjes munt fijngesnipperd, 1 koffiel. komijnpoeder cayenne...
    12. Ingredienten: 500 g visfilet kabeljauw, 4 el olijfolie, 400 g verse soepgroenten, 200 g gepelde tomaten, 1 sjalot, 100 cl visbouillon, 1 venkelknol, 5 cl droge witte wijn van goede kwaliteit, 5cl pernod, 1 blikje tomatenpuree, 2 teent...
    13. Ingredienten: 1 rol bladerdeeg, 700 gr abrikozen - doos of vers, 15 cl room, 70 gr suiker, 2 eieren, 2 eetl griesmeel, 4 eetl amandelen gemalen, 10 gr boter

    14. Ingredienten: 200 gr cranberries, 100 gr bruine suiker, 500 gr appels cox orange, 125 ml appelsiensap, 1 a 2 tl appelsienzeste, 2 mespuntjes kruidnagelpoeder-
    15. Ingredienten: 2 teentjes look, 4 takjes dragon, 1 koffielepeltje Provençaalse kruiden, 4 takjes munt, 2 soeplepels vloeibare honing, 2 soeplepels sterke mosterd, 2 koffielepels paprika, 2 koffielepels zwarte peper, 4 soeplepels oli...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.