KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Gerrie van Rossum recepten

    1. Ingredienten: 300 gram venkel, schoongemaakt en in reepjes gesneden, 200 gram kastanjechampignons, 1 rode ui, gesnipperd, 100 gram belegen geraspte kaas, olie, scheutje wijn of cognac, event. 1 eetl stroop of ahornsiroop, tijm, zout e...
    2. Ingredienten: 2 kg. harde echt groene tomaten (geen spoor van rijpen), 2 citroenen en 2 sinaasappels, 100 ml. water, 1,5 kg. geleisuiker (bijvoorbeeld Van Gilse), ± 50 gr. gember (vers of uit potje), evt. 150 à 200 gram rabarber
    3. Ingredienten: 1 kg. groene tomaten, 1 kg. witte fijne suiker, 4 eetlepels citroensap

    4. Ingredienten: 2 takjes rozemarijn (en extra voor garnering), 100 gram griesmeel, 1 ltr melk, ± 90 gram suiker (even proeven), 30 gram boter, 2 eieren, gesplitst, zout, 6 dl vers geperst bloedsinaasappelsap, 8 theel. aardappelmeel, 5 e...
    5. Ingredienten: 2 courgette, in blokjes, 2 zoetzure appels (bijv. Elstar), geschild en in blokjes, 2 ui, gesnipperd, 1 (of 2) rode peper, in reepjes, 6 tl. gemalen koriander (ketoembar), 2 el. citroensap, 1 oranje en 1 rode paprika, 500...
    6. Ingredienten: 1 kilo kleine, nieuwe aardappelen of forse krieltjes, wat olijfolie, grof zout, versgemalen zwarte peper, wat verse rozemarijn, 1 vel bakpapier
    7. Ingredienten: 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd, 1 rood pepertje, zeer fijn gesneden zonder pitjes, stuk gember 4-5 cm., geraspt, rode wijn
    8. Ingredienten: 1 kg. groene tomaten, grofgesneden, 115 gram verse gember, fijngesneden, 3 verse chilipepers, ontdaan van zaadjes en fijngemaakt, 23 grote tenen knoflook, fijngemaakt, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel zeezout, 570 m...

    9. Ingredienten: 50 gram boter, 2 eieren, 100 gram suiker, 250 gram geraspte kokos, rasp van 1 limoen, 1 eetl. amaretto of rum, pure chocolade
    10. Ingredienten: 2 eetl. olie, boter of margarine, 3 uien, 3 tenen knoflook, 250 gr. magere kalfslap, 250 gr. magere varkenslap, 250 gr. champignons, 2 dl. rode wijn, 200 gr. (pitloze) witte druiven, 2 grote appels (Elstar), 1 dl. melk,...
    11. Ingredienten: Voor het deeg:, 250 g honing, l theel. kaneel, ½ theel. gemberpoeder, 1 mespunt geraspte nootmuskaat, 2 theel. bakpoeder, 200 g boter of margarine, 125 g bruine suiker, 3 eieren, l flesje rum-aroma (1 theel.), 3 druppels...
    12. Ingredienten: 1 kleine watermeloen, 60 ml extra vergine olijfolie, 1 el fijngehakte verse rozemarijn, zout en versgemalen peper, partjes citroen
    13. Ingredienten: 350 gram venkel, in repen gesneden, I rode ui, in repen gesneden, ½ theelepel venkelzaad, I teen knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel groentebouillonpoeder, 2 eetlepel water, 2 eetlepels venkelgroen fijngehakt, 200 gram lin...

    14. Ingredienten: ½ ltr groentebouillon, 30 gram (room)boter of (vloeibare) margarine, 200 gram goede risottorijst (b.v. Arborio), 100 gram zongedroogde tomaatjes op olie, 1 rode ui, 1 venkelknol, 2 eetlepels olijfolie, 180 gram Tofureep...
    15. Ingredienten: 1 entrecote van minimaal 300 gram, 20 zwarte olijven, zonder pit, 10 ansjovisfilets uit olie, 3 eetl olijfolie, 2 eetl roomboter, zwarte peper, grof gemalen, vers, 1 glas rode wijn
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.