KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

De lekkerste zelfgemaakte recepten op een rij om je recept keuze te vergemakkelijken. Via het geavanceerde filter kan je gemakelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere; BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, dan kan je deze gemakkelijk via het filter vinden..

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Gerrie van Rossum recepten

    1. Ingredienten: 300 gram venkel, schoongemaakt en in reepjes gesneden, 200 gram kastanjechampignons, 1 rode ui, gesnipperd, 100 gram belegen geraspte kaas, olie, scheutje wijn of cognac, event. 1 eetl stroop of ahornsiroop, tijm, zout e...
    2. Ingredienten: 4 maatjesharingen, 4 grote aardappelen, 200 gram rode biet (al dan niet uit een potje), 1 ui, gesnipperd, 4 zoetzure augurken, in kleine blokjes, 2 goudreinetten, 2 hardgekookte eieren, 5 eetl mayonaise, 5 eetl yoghurt,...
    3. Ingredienten: 1 kg. groene tomaten, 1 kg. witte fijne suiker, 4 eetlepels citroensap

    4. Ingredienten: 1 ui, 1 zeer volle eetlepel bloem (15 gram), 1 flinke eetlepel boter, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels kummel (karwijzaad), 1 liter vlees- of kippenbouillon (of water + bouillonblokjes), 250 gram zuurkool, 100 gra...
    5. Ingredienten: 4 rijpe peren, sap van 2 citroenen, 50 gram boter, 200 gram bruine suiker, eventueel zure room
    6. Ingredienten: ± 4 eetlepels olijfolie, 2 stelen bleekselderij, 1 ui, 1 rode paprika, 1 teen knoflook, 1 aubergine middelgroot, 1 courgette middelgroot, circa 5 gepelde tomaten (uit een blik), 2 eetlepels suiker (eerst proeven, vaak ni...
    7. Ingredienten: 1 kilo kleine, nieuwe aardappelen of forse krieltjes, wat olijfolie, grof zout, versgemalen zwarte peper, wat verse rozemarijn, 1 vel bakpapier
    8. Ingredienten: 750 gram schone courgette, 5 dl. vers sinaasappelsap*, 500 gram Van Gilse Geleisuiker Speciaal, 1 el. Italiaanse kruiden

    9. Ingredienten: 12 lasagnevellen, 2 courgettes, 1 kruidenbouillontablet, 2 teentjes knoflook, geperst, 125 ml. crème fraîche, 25 gram boter, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 4 eetlepels basilicum, fijngesneden, 100 gram geraspte belegen...
    10. Ingredienten: 1 entrecote van minimaal 300 gram, 20 zwarte olijven, zonder pit, 10 ansjovisfilets uit olie, 3 eetl olijfolie, 2 eetl roomboter, zwarte peper, grof gemalen, vers, 1 glas rode wijn
    11. Ingredienten: 750 gram sperziebonen, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 grote ui, gesnipperd, klont boter, 150 gram biologisch mager rookspek in piepkleine blokjes, ¼ lt melk, 2 eetl bloem, beetje verse tijm, platte peterselie
    12. Ingredienten: 4 scharrelkipbouten, scheutje olijfolie, 1 teen knoflook, geplet, half glas witte wijn, 2 handenvol mirte (of een ander kruid), zout
    13. Ingredienten: 1 kg. groene tomaten, grofgesneden, 115 gram verse gember, fijngesneden, 3 verse chilipepers, ontdaan van zaadjes en fijngemaakt, 23 grote tenen knoflook, fijngemaakt, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel zeezout, 570 m...

    14. Ingredienten: 1 courgette, 1 aubergine, 1 ui, 3 takjes tijm, blokje groentebouillon voor vegetariërs, ik gebruik liever kippenbouillon, 2 blikjes tomatenblokjes, of verse tomatensaus uit de vriezer, 1 blikje tomatenpuree, 1 bol mozzar...
    15. Ingredienten: 500 gram ongeschilde vastkokende krieltjes, 1 rode ui, in dunne ringen, 4 eetl wittewijn- of ciderazijn, 4 eetl olijfolie (extra vièrge), dille, verse fijngehakt, zout, peper, versgemalen
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Stoofpotje met hamlap, champignons en krieltjes
    Stoofpotje met hamlap, champignons en krieltjes Categorie Hoofdgerecht
    Een lekker, eenvoudig en gezond maaltje voor twee. bovendien nog slank ook.. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar
    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar Categorie Vlees
    Portobello - portabella , de beide benamingen voor deze reuze kastanjechampignon zijn goed . De ene benaming blijkt een verbastering van de andere en niemand.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat.
    Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat. Categorie Vegetarisch
    Dit is weer een lekker gerecht uit het boek Project Gezond. Ik heb het gerecht herschreven naar 4 personen. In plaats van Parmezaanse kaas heb ik Grana Pad.... De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zalig zoetzuur Oosters pruttelpotje
    Zalig zoetzuur Oosters pruttelpotje Categorie Gevogelte
    Dit pruttelpotje, met kip in Oosterse smaken heeft slechts tien minuten nodig om te pruttelen en dan kun je al aan tafel, mits je alles al gesneden hebt kl.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje
    Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje Categorie Ovenschotels
    Een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehaktballetjes, prei en champignons voor de koudere dagen. Daar loop je toch warm voor !. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten
    Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten Categorie Gevogelte, Ovenschotels
    Dunne plakjes kalkoenfilet met een plakje mozzarella en gedroogde tomaatjes in een ovenschaal en kort in de oven.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Eenvoudige Indiase kip-kokoscurry
    Eenvoudige Indiase kip-kokoscurry Categorie Gevogelte
    Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Scholfilet á la Milanese
    Scholfilet á la Milanese Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ooit aten we deze scholfilet in een restaurant in Vorarlberg in Oostenrijk. Thuis nagemaakt en als we nu thuis scholfilet eten wil mijn man niets anders d.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie)
    Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie) Categorie Overig, Pasta's
    Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond deze spaghetti zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met gebakk.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven
    Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Vis op de bakplaat, gekruid en met tijm of rozemarijn en tomaatjes in de voorverwarmde oven. Kan ht nog gemakkelijker ?. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.