Recept
« Terug naar recepten
Gebraden zalm met artisjokken
PT40M
Gebraden zalm met artisjokken
Een heerlijk gebraden zalm met artisjokken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden zalm met artisjokken te bereiden
Snipper de ui en fruit hem in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie.Voeg de artisjokbodems toe,breng ze op smaak met zout en bak ze tot ze zacht geworden zijn.Haal ze van het vuur,leg ze op een snijplank en hak ze heel fijn.Doe ze vervolgens in een kom en roer er het ei,2 eetlepels melk en zout en peper doorheen.Leg de zalmfilet op een snijplank en maak er met een lang puntig en scherp mes een snee in zodat er een soort zak ontstaat.Vul de zak op met artisjokvulling.Wikkel de zalmfilet in vetvrijpapier dat u wat vochtig heeft gemaakt.Zet het gerecht 20 minuten in de oven op 190 graden.Serveer de gebraden vis in plakken van ongeveer 1 centimeter dik,op een bedje van sla.