Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken peertje
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken peertje
Een heerlijk gebakken peertje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									-@ddie van den Heuvel
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken peertje te bereiden
  Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Bewaar de steeltjes.
Meng beetje bij beetje 2 el. water door de amandelspijs. Verdeel het wat dunner gemaakte amandelspijs over het midden van de bladerdeeg plakjes en zet de geschilde peer erop.
Meng 2 el. suiker met de kaneel en schep dit mengsel over de peren. Vouw het deeg om de peer, steek de steeltjes er boven in, en druk stevig aan.
Rol de bollen door de suiker en zet ze op de aluminiumbakjes. Zet de bakjes op een ovenplaat.
Bak de perenbollen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
										Schil de peren en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Bewaar de steeltjes.
Meng beetje bij beetje 2 el. water door de amandelspijs. Verdeel het wat dunner gemaakte amandelspijs over het midden van de bladerdeeg plakjes en zet de geschilde peer erop.
Meng 2 el. suiker met de kaneel en schep dit mengsel over de peren. Vouw het deeg om de peer, steek de steeltjes er boven in, en druk stevig aan.
Rol de bollen door de suiker en zet ze op de aluminiumbakjes. Zet de bakjes op een ovenplaat.
Bak de perenbollen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
Is erg lekker met een vanillesausje
									 
                    




 
					