KookJij

Gebakken peertje

Een heerlijk gebakken peertje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken peertje te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Bewaar de steeltjes.
Meng beetje bij beetje 2 el. water door de amandelspijs. Verdeel het wat dunner gemaakte amandelspijs over het midden van de bladerdeeg plakjes en zet de geschilde peer erop.
Meng 2 el. suiker met de kaneel en schep dit mengsel over de peren. Vouw het deeg om de peer, steek de steeltjes er boven in, en druk stevig aan.
Rol de bollen door de suiker en zet ze op de aluminiumbakjes. Zet de bakjes op een ovenplaat.
Bak de perenbollen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Mijn kookverhaal ([email protected] van den Heuvel)

Is erg lekker met een vanillesausje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst