Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm)
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm)
Een heerlijk gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm) te bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
Verwijder de achtergebleven graatjes uit de kabeljauwfilet.
Bereiding toamtencoulis:
Smoor het fijngehakte uitje in de olijfolie en voeg de kwarten gesneden vleestomaten en oregano toe.
Laat op klein vuur ongeveer 30 min. garen.
Passeer de tomatenmassa door een puntzeef en vang de coulis op.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding kabeljauw met kappertjes, dragon en frisée.
Zout en peper de kabeljauw en bak hem in boter en olie goudbruin.
Laat de kabeljauwfilet kort nagaren in een voorverwarmde oven van 180 graden C. tot de vis sappig en glanzend is.
Zet de sjalotjes aan in wat olijfolie en voeg de gehakte kappertjes toe.
Meng de gehakte dragon en kervel er vlak voor het opdienen door.
Maak de frisée aan met wat basisdressing.
Presentatie:
Leg een bergje tomatencoulis iets uit het midden van een bord.
Snij een mooi stukje van de kabeljauwfilet en leg dit erop.
Leg daar weer wat aangemaakte frisée op.
Garneer rondom wat sjalotjes en kappertjes.
									Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
Verwijder de achtergebleven graatjes uit de kabeljauwfilet.
Bereiding toamtencoulis:
Smoor het fijngehakte uitje in de olijfolie en voeg de kwarten gesneden vleestomaten en oregano toe.
Laat op klein vuur ongeveer 30 min. garen.
Passeer de tomatenmassa door een puntzeef en vang de coulis op.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding kabeljauw met kappertjes, dragon en frisée.
Zout en peper de kabeljauw en bak hem in boter en olie goudbruin.
Laat de kabeljauwfilet kort nagaren in een voorverwarmde oven van 180 graden C. tot de vis sappig en glanzend is.
Zet de sjalotjes aan in wat olijfolie en voeg de gehakte kappertjes toe.
Meng de gehakte dragon en kervel er vlak voor het opdienen door.
Maak de frisée aan met wat basisdressing.
Presentatie:
Leg een bergje tomatencoulis iets uit het midden van een bord.
Snij een mooi stukje van de kabeljauwfilet en leg dit erop.
Leg daar weer wat aangemaakte frisée op.
Garneer rondom wat sjalotjes en kappertjes.
                    