KookJij

Gateau Breton (Bretontaart, boterkoek)

Een heerlijk gateau breton (bretontaart, boterkoek) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Nigella Lawson - How to be a domestic goddess
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gateau Breton (Bretontaart, boterkoek) te bereiden

Verwarm de voor oven op 190°C.
Vet de boterkoekspringvorm in.
Meng de theelepel eidooier met de theelepel water.
Doe de gezeefde bloem, fijne kristal suiker, 6 eidooiers en de blokje roomboter in een beslagkom.
Laat de deeghaak van je keukenmachine langzaam brommen tot je een glad, goudkleurig deeg hebt.
Doe het beslag in de springvorm en druk het deeg plat met een met bloem bestoven hand.
Kwast het deeg met de eidooier watermengsel.
Trek met een vork een mooi patroon in de boterkoek.
Zet de boterkoek 15 minuten in de oven op 190°C.
Temper dan de temperatuur naar 180°C en bak de boterkoek nog ongeveer 25 minuten.
Laat de boterkoek volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst