KookJij

Garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes)

Een heerlijk garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes) te bereiden

Verhit de boter en bak hierin het sjalotje zachtjes 3 min.Voeg de bloem toe en roer de bloem al roerend 1 min.Schenk 1 dl. fond erbij en roer het goed met een garde tot de saus begint te binden.Voeg al roerend nog 1 dl.fond toe en breng de saus aan de kook.Voeg peper,zout en nootmuskaat naar smaak toe en roer de garnalen erdoor.Strijk de ragout uit in een bord,laat afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens 1 uur in de koelkast laten opstijven.Verdeel de stijve ragout in 16 balletjes en rol deze uit tot kleine kroketjes.Rol de kroketjes eerst door de bloem,dan door het ei en tot slot door de paneermeel.(als je de kroketjes wilt invriezen deze dan niet frituren)Verhit de olie tot 180C en frituur hierin per keer 4-5 kroketjes in 4 min.goudbruin.Neem de kroketjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.Dit dit nog een paar keer tot alle kroketjes gebakken zijn.Schep de peterselie in de frituurpan maar pas op want het spettert flink.De peterselie is klaar zodra de olie bijna is uitgebruist.Laat de petereselie uitlekken op keukenpapier en serveer het bij de kroketjes.
Lekker met div.sausjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Monique

Monique zegt:
Zijn dit belgische garnalen kroketjes?;)
tortie

tortie zegt:
Heerlijk, mijn man is belg.
Ga nu meteen garnalen halen en ze maken
Bedankt
Sjonnie

Sjonnie zegt:
gek dat je garnalenkroketjes kan maken zonder het ingredient garnalen. Ik zie verder in het recept ook nergens iets over garnalen.....

Zal wel aan mij liggen!!
nicole

nicole zegt:
bedankt voor dit heerlijke recept. Ik ben helemaal gek van garnalenkroketjes, en echt lekkere zijn bijna nergens te krijgen in nederland. Daarvoor hoef ik niet meer helamaal naar Belgie, want ik maak ze nu lekker zelf. Nog leuk werk ook!