KookJij

Gari (Japanse ingemaakte gember)

Een heerlijk gari (japanse ingemaakte gember) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gari (Japanse ingemaakte gember) te bereiden

1).Zet in een roestvrij stalen pannetje (of geemailleerd pannetje) de mirin te kook met de suiker en het zout.
2).Pot(ten), schoon gespoeld met bloedheet soda water.
3).Doe de gember in de pot(ten) en overgiet met de kokende mirin-massa.
4).Sluit de pot(ten) en zet weg 2 weken in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het Japanse product is meestal rose gekleurd: bij gebruik van zeer jonge wortels wordt gember na enige tijd vanzelf rose in de mirin. Het alternatief is bv een paar eetlepels bietensap te doen bij de mirin-massa.
De "Gari" is eigenlijk wel overal lekker bij. Het wordt veel gebruikt bij vis-, sashimi- en sushi- gerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst