Recept
« Terug naar recepten
					
						Garbure (Maaltijd-Groentesoep)
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Garbure (Maaltijd-Groentesoep)
Dit recept komt oorspronkelijk uit de Béarnais, een streek in de Pyreneeeen. De basis wordt gevormd  door een bouillon met en van varkensvlees  + eenden of ganzenconfit + knollen + kool. Verder kun je er alles in doen, wat je op dat moment kwijt wil.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Joel Robuchon (bekende Franse Chefkok)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Garbure (Maaltijd-Groentesoep) te bereiden
- Breng de ham, de pancetta, de peterselie, thijm, laurier en peperkorrels met 2 liter water en 1 fles wijn aan de kook. Schuim de bouillon af en laat hem nog eens 1½ uur trekken.
 - Intussen kun je alle groente schoonmaken en in de vereiste grootte snijden.
 - Dan gaan we aardappelen, wortelen, meiraapjes koken in de bouillon. Dit laten we dan afkoelen tot we de soep verder gaan afmaken.
 - Dan gaan de sperziebonen, kool, tomaten, provinciaalse kruiden in de soep, welke we weer aan de kook brengen.
 - Intussen fruiten we ui, knoflook, champignons en prei aan in de olijfolie en als de uien zacht zijn geworden doen we de uien-mix ook bij de soep.
 - Nu gaat de cassoulet er ook bij en koken we het geheel nog eens 20 à 30 minuten door.
 - Voor het opdienen vissen we de grote stukken vlees uit de soep en snijden die in kleine brokken.
 - We verdelen het vlees over de voorverwarmde borden en overgieten die dan met de soep.
 - Geef er knapperig brood bij en eventueel nog wat mooie olijfolie.
 - Naar smaak de soep bij werken met peper en zeezout.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij een volle witte wijn of een stevige rosé.
									
                    
Jan A van der Hoeden zegt:
Dat zijn 300 gram uien.
Bedankt.
Jan A.