KookJij

Recept voor Garbure (Maaltijd-Groentesoep)

Dit recept komt oorspronkelijk uit de Béarnais, een streek in de Pyreneeeen. De basis wordt gevormd door een bouillon met en van varkensvlees + eenden of ganzenconfit + knollen + kool. Verder kun je er alles in doen, wat je op dat moment kwijt wil.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Joel Robuchon (bekende Franse Chefkok)
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Breng de ham, de pancetta, de peterselie, thijm, laurier en peperkorrels met 2 liter water en 1 fles wijn aan de kook. Schuim de bouillon af en laat hem nog eens 1½ uur trekken.
  2. Intussen kun je alle groente schoonmaken en in de vereiste grootte snijden.
  3. Dan gaan we aardappelen, wortelen, meiraapjes  koken in de bouillon. Dit laten we dan afkoelen tot we de soep verder gaan afmaken.
  4. Dan gaan de sperziebonen, kool, tomaten, provinciaalse kruiden in de soep, welke we weer aan de kook brengen.
  5. Intussen fruiten we ui, knoflook, champignons en prei aan in de olijfolie en als de uien zacht zijn geworden doen we de uien-mix ook bij de soep.
  6. Nu gaat de cassoulet er ook bij en koken we het geheel nog eens 20 à 30 minuten door.
  7. Voor het opdienen vissen we de grote stukken vlees uit de soep en snijden die in kleine brokken.
  8. We verdelen het vlees over de voorverwarmde borden en overgieten die dan met de soep.
  9. Geef er knapperig brood bij en eventueel nog wat mooie olijfolie.
  10. Naar smaak de soep bij werken met peper en zeezout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We schenken hierbij een volle witte wijn of een stevige rosé.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Caesar,
Dat zijn 300 gram uien.
Bedankt.
Jan A.
Ceasar van Hese

Ceasar van Hese zegt:
Regel elf vermeld 300 gram in ringen! wat moet dit zijn ?