Recept
« Terug naar recepten
					
						Gambergines 
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gambergines
Een heerlijk gambergines  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Ramon Beuk
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gambergines te bereiden
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine en champignons in blokjes van 1 cm. Verdeel ze over een ovenplaat, strooi de fijngehakte rozemarijn en tijm erover, bedruppel met ruim olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats het geheel 20 minuten in de oven en laat het vervolgens buiten de oven afkoelen. Roer er 1 eetlepel tomatenpuree door. Pureer dit alles met de staafmixer tot een glad mengsel. Verhit een pan met de helft van de tomatenolie. Voeg de couscous toe, roer goed door en blus af met de bouillon. Draai het vuur uit, plaats een deksel op de pan en laat 7 minuten garen. Bak de gamba’s 1 minuut in de overgebleven tomatenolie. Breng ze op smaak met zout en peper. 
Maak met behulp van een ring een mooi hoopje couscous midden op een bord. Leg er wat rucola op, verdeel de aubergine erover en schep daar weer wat gamba’s op. Bedruppel met de tomatenolie.
									Maak met behulp van een ring een mooi hoopje couscous midden op een bord. Leg er wat rucola op, verdeel de aubergine erover en schep daar weer wat gamba’s op. Bedruppel met de tomatenolie.
 
                    

 
					
Harry Mulder zegt:
2. Waar haal je de aubergine vandaan? Die was toch gepureerd met de champies?
3. Welke tomatenolie?