KookJij

Frambozentaart

Een heerlijk frambozentaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Delicious - C. Bode 240112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozentaart te bereiden

Leg plakjes bladerdeeg op elkaar.
Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 20 x 25 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Vouw de randen tot 1,5 cm terug. Zodat je iets opstaande randen krijgt.
Prik de bodem veelvuldig met een vork in, dan rijst het deeg mooi. Betrijk met losgeklopt ei en bestrooi met kristalsuiker.
Bak de bodem midden in de op 180°C voorverwarmde oven totdat deze mooi goudgeel en gaar is.
Laat afkoelen.
Verwarm de frambozenjam met 2 eetlepels citroensap.
Zeef dit mengsel (voeg als het te dik is eventueel nog 1-2 eetlepels warm water toe).
Roer de mascarpone glad met de lemoncurd en de citroenrasp en -sap en breng eventueel extra op smaak met poedersuiker.
Schep het roommengsel op de taartbodem en strijk glad.
Verdeel de frambozen erover en giet de gezeefde jam er gelijkmatig over uit.
Laat opstijven en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst