KookJij

Forel in folie

Een heerlijk forel in folie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Forel in folie te bereiden

Behandel de vis voorzichtig tijdens het schubben en schoonmaken. Spoel ze goed af onder koud
stromend koud water.
Snijd de selderij in kleine reepjes. Snipper de sjalotjes
Verwarm de oven op 200°C.
Bestrijk 4 flinke stukken aluminiumfolie met olie en leg op ieder stuk een forel. Stop in de buikholtes de
peterselie en de tijm. Wrijf de vissen in met peper en zout. Verdeel de sjalot en selderij over de vissen.
Schenk over elke vis een beetje wijn.
Vouw de pakketjes zorgvuldig maar niet te stijf dicht en leg ze in de voorverwarmde oven.
Gaartijd ca. 20 tot 30 min.

Leg de pakketjes ieder op een bord. Vouw de folie voorzichtig open en vorm hiervan een soort mandje.
Garneer de vis met een partje citroen en wat peterselie. Serveer met aardappelpuree en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nelleke

nelleke zegt:
Zelf doe ik het ook op deze manier maar gebruik geen wijn. I.p. daar van in de buikholte een klontje roomboter. Het is echt een heel lekker en makkelijk recept. Ook op de barbecue gaat het prima. Nelleke
mietsmulder

mietsmulder zegt:
Dit lijkt me heel erg lekker, ik ga dit deze week beslist nog maken gr. miets