KookJij

Recept voor Fazant met appel en calvados

Een heerlijk fazant met appel en calvados recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Pel en snipper de ui.Schil de appels,verwijder de klokhuizen en snijd ze in niet te dunne partjes.Bestrooi de fazant met peper en zout.Verhit het ganzenvet in een ruime braadpan en braad de filets op hoog vuur snel rondom bruin aan.Neem ze uit de pan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.Voeg de zuurkool,de appel,de wijn,de bouillon,de calvados en de komijn toe en breng alles aan de kook.Verdeel het ontbijtspek over de filets en leg ze op de zuurkool in de pan.Stoof alles in 20 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elly mabesoone.

elly mabesoone. zegt:
20 minuten als bereidingstijd is wat te kort.
De fazanten fil'es moeten toch wel gaar zijn