KookJij

Recept voor Empanadas met gehakt, zongedroogde tomaten en venkel

Een heerlijk empanadas met gehakt, zongedroogde tomaten en venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de venkelknollen, haal de takjes fijn groen eraf en hak ze fijn. Verwijder de harde kern van de venkel. Snijd 1 knol in kleine stukjes en de ander in reepjes.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Pel en snipper de uien. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de rest in partjes.

Meng de venkelreepjes met het venkelgroen, ¼ van de ui, de partjes tomaat, het citroensap en 4 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes.

Verhit 2 eetlepels olie van de tomaatjes in een wok, bak het gehakt hierin al roerende rul en bruin. Voeg de stukjes venkel en de rest van de ui toe en roerbak gedurende 4 minuten.

Voeg de stukjes tomaat, de reepjes zongedroogde tomaat en chilipeper naar smaak toe (hoe meer hoe heter). Bak tot de tomaat zacht en het vocht verdampt is. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en roer het erdoor. Even laten afkoelen.

Rol het bladerdeeg af tot 2 plakken en halveer ze. Schep de vulling op de helft van elke halve plak, houd daarbij de rand 1½ cm vrij en maak de randen nat met een heel klein beetje koud water. Vouw de andere helft er netjes over en druk de randen met een vork op elkaar. Leg de empanadas op een bakblik en bak ze in de hete oven goudbruin, gedurende ca. 20 minuten.

Leg de empanadas op 4 borden en geef de salade er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

FilipW

FilipW zegt:
Hoe kan dit recept bij dieet/slank staan? 460gr bladerdeeg is alles behalve goed voor de lijn!