Recept
« Terug naar recepten
					
						Eendenborst met zoete aardappel en zwammen
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Eendenborst met zoete aardappel en zwammen
Een heerlijk eendenborst met zoete aardappel en zwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Eendenborst met zoete aardappel en zwammen te bereiden
  Laat het vet aan de eendenborst en geef het vet een paar insnijdingen. Smeer de eendenborst in met dragonpasta. Bak de eendenborst in een antikleefpan op een zeer heet vuur en zonder vetstof met de velkant naar beneden. Kruid goed af met peper. Keer het vlees en bak de andere kant ook enkele minuutjes.
Zet in de oven op 180°C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.
Was de zoete aardappel en kook deze beetgaar, snijd deze in de helft en garneer af met verse roomkaas met knoflook.
Bak de zwammen samen met de fijn gesneden sjalotjes in de jus van de eendeborst.
De wilde rode bessenconfituur als garnering op het vlees.
Dresseer alles op bord en garneer af.
   
									Zet in de oven op 180°C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.
Was de zoete aardappel en kook deze beetgaar, snijd deze in de helft en garneer af met verse roomkaas met knoflook.
Bak de zwammen samen met de fijn gesneden sjalotjes in de jus van de eendeborst.
De wilde rode bessenconfituur als garnering op het vlees.
Dresseer alles op bord en garneer af.
                    