Recept
« Terug naar recepten
					
						Drieluik van citrusfruit
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Drieluik van citrusfruit
Een heerlijk drieluik van citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 - > Speciale gelegenheden - Kerst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Drieluik van citrusfruit te bereiden
   Van de mandarijnen het oranje schilletje gebruiken voor de sinaasappelsaus. Zoveel mogelijk afschrapen zonder het wit eraan. De schil verder helemaal van de mandarijnen afsnijden zodat je geen witte velletjes meer ziet. Mandarijnen in plakjes snijden en bestrooien met bruine suiker en rode port. Laten marineren. Sinaasappelsap met de schilletjes en de suiker 4 minuten koken. Binden met een beetje aardappelmeel. Laten afkoelen en ondertussen de Grand Marnier erdoor roeren. Totdat de saus is afgekoeld regelmatig roeren.
De flensjes pas net voor gebruik afmaken. Bloem, melk en ei mengen en er kleine flensjes van bakken.
Opmaken bord:
De mandarijnenschijfjes op het bord leggen. De flensjes in vieren vouwen en overgieten met een lepel sinaasappelsaus en een bol citroenijs erbij leggen. Afmaken door een kletskop in het ijs te steken. (Let op in kletskoppen zitten noten, dus wie dat niet verdraagt een ander koekje of chocolaatje geven).
									De flensjes pas net voor gebruik afmaken. Bloem, melk en ei mengen en er kleine flensjes van bakken.
Opmaken bord:
De mandarijnenschijfjes op het bord leggen. De flensjes in vieren vouwen en overgieten met een lepel sinaasappelsaus en een bol citroenijs erbij leggen. Afmaken door een kletskop in het ijs te steken. (Let op in kletskoppen zitten noten, dus wie dat niet verdraagt een ander koekje of chocolaatje geven).
                    
Tania zegt:
Groetjes, Tania