KookJij

Dengu bajia

Een heerlijk dengu bajia recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dengu bajia te bereiden

Snij de aardappelen in hele dunne schijfjes.
Hak de peper en knoflook fijn.
Meng linzenmeel, aardappelen, peper, knoflook en zout.
Voeg melk toe. Maak van dit een tamelijk dik mengsel.
Breng een eetlepel van deze dikke deeg in de hete olie en frituur, over een goed heet vuur, tot het deeg goudbruin is. Laat afdruipen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

aloha

aloha zegt:
Alternatief voor linzen bloem is Kikererwten bloem word in de Indiaase kijken gebruikt om pakora's mee temaken frituurd geweldig,
P.s verkrijgbaar bij turkse winkels
kooktan

kooktan zegt:
Ik heb deze hapjes zojuist bereid en ben er erg enthousiast over. De linzen tot meel malen gaf me nog wel even problemen (wat zijn die dingen ontzettend hard!)en de volgende keer doe ik de aardappel er geraspt doorheen. Een heel smakelijk hapje. Blijvertje!
willem

willem zegt:
dank je wel dick
;)fijne dagen en een goed bourgondische 2007

houdoe willem:)
dick b

dick b zegt:
Willem, ik heb rode gebruikt, maar het maakt niet uit.:)Prettige kerstdagen.
willem

willem zegt:
goedenacht dick

maakt het wat uit welke kleur linzen je gebruikt
groetjes willem:o
dick b

dick b zegt:
Maal hele linzen tot fijn meel in een blender of keukenmachine.:)
willem

willem zegt:
waar kan ik linzenmeel halen of hoe maak ik linzen meel

groetjes willem
dick b

dick b zegt:
Het alternatief? Je maakt geen Dengu bajia. :)
tdelahaye

tdelahaye zegt:
hoe kom ik aan linzemel en wat is eventueel het alteratief en wat ishet resultaat waar moet ik aan denken:)