Recept
« Terug naar recepten
Deense leverpastei
PT120M
Deense leverpastei
Een heerlijk deense leverpastei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Deens tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense leverpastei te bereiden
Maak een roux van boter en bloem laat dit garen en voeg de melk en de slagroom toe laat het 5 min zachtjes koken.Afkoelen naar kamertemperatuur.
Doe de rest van de ingredienten in een blender en maak daar een goed gemixte gladde massa van en vul de roux daar aan toe.
Vul dit in een bakblik van 1 liter en dek die af met aluminiumfolie en plaats die in een voorverwarmde oven van 180 graden 90 minuten.
Zet die in de braadslede en vul die met water zodat het bakblik voor de helft in het water staat.
Doe de rest van de ingredienten in een blender en maak daar een goed gemixte gladde massa van en vul de roux daar aan toe.
Vul dit in een bakblik van 1 liter en dek die af met aluminiumfolie en plaats die in een voorverwarmde oven van 180 graden 90 minuten.
Zet die in de braadslede en vul die met water zodat het bakblik voor de helft in het water staat.
Mijn kookverhaal (Wim Kraaijenzank)
Smaakt heerlijk op roggebrood met wat gefrituurde uitjes en Deense remoulade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Frans Macco zegt: