KookJij

Deense leverpastei

Een heerlijk deense leverpastei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Deens tijdschrift
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense leverpastei te bereiden

Maak een roux van boter en bloem laat dit garen en voeg de melk en de slagroom toe laat het 5 min zachtjes koken.Afkoelen naar kamertemperatuur.
Doe de rest van de ingredienten in een blender en maak daar een goed gemixte gladde massa van en vul de roux daar aan toe.
Vul dit in een bakblik van 1 liter en dek die af met aluminiumfolie en plaats die in een voorverwarmde oven van 180 graden 90 minuten.
Zet die in de braadslede en vul die met water zodat het bakblik voor de helft in het water staat.

Mijn kookverhaal (Wim Kraaijenzank)

Smaakt heerlijk op roggebrood met wat gefrituurde uitjes en Deense remoulade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frans Macco

Frans Macco zegt:
Ik begrijp de bedoeling van de braadslede niet? Is dat na de 90 min in oven van 180gr ?!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Rem, laat je remmen maar los, keuze genoeg hier op de site veel kijk en kookplezier. Groetjes Hilde Kookjij
rstrating

rstrating zegt:
Hoi, mijn naam is rem strating en ik ben kok op een deense baggerschip en ik wil graag wat recepten van de morgen tot de avond. Met vriendelijke groet rem:D