Recept
« Terug naar recepten
					
						Deense appelschotel (dansk eblekage)
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Deense appelschotel (dansk eblekage)
Een heerlijk deense appelschotel (dansk eblekage) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Denemarken
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Deense appelschotel (dansk eblekage) te bereiden
   De sneetjes zwart roggebrood zeer fijn verkruimelen en met suiker naar smaak in boter croquant bakken.
Hiervan een laag in een ronde schotel strooien terwijl de kruimels nog heet zijn.
Daar boven op komt een laag met appelcompote, daar op een dunne laag frambozenjam en de bovenste laag is dan weer kruimels van de roggebrood.
Als afgekoelt is sluieren met de opgelagen room en garneren met frambozenjam of gelei.
									Hiervan een laag in een ronde schotel strooien terwijl de kruimels nog heet zijn.
Daar boven op komt een laag met appelcompote, daar op een dunne laag frambozenjam en de bovenste laag is dan weer kruimels van de roggebrood.
Als afgekoelt is sluieren met de opgelagen room en garneren met frambozenjam of gelei.
                    