KookJij

Deense appelschotel (dansk eblekage)

Een heerlijk deense appelschotel (dansk eblekage) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense appelschotel (dansk eblekage) te bereiden

De sneetjes zwart roggebrood zeer fijn verkruimelen en met suiker naar smaak in boter croquant bakken.
Hiervan een laag in een ronde schotel strooien terwijl de kruimels nog heet zijn.
Daar boven op komt een laag met appelcompote, daar op een dunne laag frambozenjam en de bovenste laag is dan weer kruimels van de roggebrood.
Als afgekoelt is sluieren met de opgelagen room en garneren met frambozenjam of gelei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst