KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor De beste spareribs

In de zoektocht naar de perfecte spare ribs eindelijk bij dit inmiddels beproefde recept uitgekomen!
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur (afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de boullionblokjes bij (4-8), de appelmoes (zeer belangrijk, wordt het vlees lekker mals van) de tomatenpuree en de spareribs.
2. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken en haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze af.
3. Zet een pannetje op het vuur. Doe hierin 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, worchester saus (niet teveel), en eventueel de andere kruiden (Italiaanse kruiden zijn het lekkerst). Doe een beetje ketjap saus in de pan. Breng dit even aan de kook, en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen.
4. Smeer vervolgens de spareribs in met dit mengsel en laat ze even 15 minuten staan.
5. Hierna de spareribs 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden of op de barbecue voltooien.

Mijn kookverhaal (Henk willems)

In de zoektocht naar de perfecte spare ribs (zoals je ze bij de spare ribs express krijgt) eindelijk bij dit inmiddels beproefde recept uitgekomen! Het vlees valt van het bot, werkelijk waar briljant!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Petra

Petra zegt:
Klopt de verhouding wel ?
6 kilo spareribs voor 4 personen? Lijkt mij wat veel, dan mag je wel 10 liter bouillon hebben en 2 grote potten appelmoes?