Recept
« Terug naar recepten
					
						Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Soms kom je recepten tegen van dicht bij de bron.
In de lente ligt er op vele plekken in Zuid Limburgse bossen een deken van
daslook. Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat zodoende dit recept is
ontstaan.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									petitchef-Taverna Lambieck / een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys te bereiden
- Zet de bouillon in gelijke delen met volle melk en kookroom op het vuur en breng het aan de kook.
- Breng op smaak met peper uit de molen en zeezout en voeg op het laatste moment de fijn gesneden daslook toe.
- Laat de soep 5 minuutjes trekken op een klein pitje (de soep mag niet meer koken!!) en blender het geheel glad na toevoegen van de geklopte eieren (of dooiers) roer alles goed door elkaar.
- Serveer in een diep bord of kom en garneer eventueel met een blaadje of wat bloemetjes (ook eetbaar) van de daslook.
 
                    





 
					


