KookJij

Recept voor Dagschotel: appel gevuld ...een surprise van de chef

Dit gerecht een doodgewoon appeltje gevuld met... de chef zal het vertellen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 gr. 2 appels uithollen, 1 appel in dikke schijven snijden deze besprenkelen met  citroensap en bestrooien met candysuiker.
  2. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren.
  3. Het vruchtvlees van de appels zeer fijn snijden, 1 bloedworst ontdoen van vel. Deze onder de puree mengen samen met het vruchtvlees van de appels, kruiden een beetje olijfolie toevoegen. Vul de appels met de puree, je zal een beetje puree over hebben deze in een beboterde schaal doen. De appels evenzeer in een beboterde schaal zetten.
  4. Bloedworst in dikke schijven snijden en op een matig vuur gaar bakken. De schijven appels evenzeer opbakken.
  5. Zet de appels in de oven laat +/- 15 bakken, de puree afgedekt warm houden in de oven.
  6. Serveer deze dagschotel zeer warm en bestrooi met candysuiker.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst