Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: appel gevuld ...een surprise van de chef
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: appel gevuld ...een surprise van de chef
Dit gerecht een doodgewoon appeltje gevuld met... de chef zal het vertellen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: appel gevuld ...een surprise van de chef te bereiden
- Oven voorverwarmen op 180 gr. 2 appels uithollen, 1 appel in dikke schijven snijden deze besprenkelen met citroensap en bestrooien met candysuiker.
 - Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren.
 - Het vruchtvlees van de appels zeer fijn snijden, 1 bloedworst ontdoen van vel. Deze onder de puree mengen samen met het vruchtvlees van de appels, kruiden een beetje olijfolie toevoegen. Vul de appels met de puree, je zal een beetje puree over hebben deze in een beboterde schaal doen. De appels evenzeer in een beboterde schaal zetten.
 - Bloedworst in dikke schijven snijden en op een matig vuur gaar bakken. De schijven appels evenzeer opbakken.
 - Zet de appels in de oven laat +/- 15 bakken, de puree afgedekt warm houden in de oven.
 - Serveer deze dagschotel zeer warm en bestrooi met candysuiker.
 
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    