KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Croquetas de jamon serrano

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De olie verhitten samen met de boter en laten uitbruisen. Niet laten kleuren! Hierin de sjalotjes even zachtjes smoren en 3,5 eetlepel bloem toevoegen. Op laag vuur door elkaar roeren totdat de bloem gaar is. De bloem laat dan los van de bodem. Nu geleidelijk aan de koude melk erbij gieten en blijven roeren totdat er een gladde massa ontstaat. Ca. 10 minuten op laag vuur door laten koken. Vervolgens de ham en gehakte peterselie erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout. Het geheel in een beboterde schaal gieten. Even laten afkoelen en afdekken met plasticfolie. Vervolgens in de koelkast ca. 2 uur laten opstijven. Daarna het mengsel in twaalf gelijke hoopjes verdelen en er kroketten van vormen. Wentel de kroketjes door de rest van de bloem. Haal ze daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Zorg dat de kroketjes aan alle kanten zijn bedekt. Op een schaal leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast op laten opstijven. Vlak voor het gebruik in hete olijfolie of in frituurvet goudbruin afbakken. Serveer met peterselie en partjes citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rhiannon

zegt:
dit gerecht komt niet uit Frankrijk,maar uit Spanje... ;) en het is zálig !