KookJij

Creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus

Een heerlijk creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus te bereiden

Vanillestokje opensnijden.
Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca 5 min tot de helft inkoken.
Amarettosaus laten afkoelen.
Intussen in een kom met ruim koud water gelatine ca 5 min. laten weken.
In kom cremé fraiche loskloppen.
In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
In pannetje 2 el water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af al roerende in heet water oplossen.
Gelatine al kloppende door kwark mengen.
Kwarkmengsel door cremé fraiche scheppen.
In koelkast ca 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
Saus over 5 borden verdelen, ca 2 el saus achterhouden.
met2 el van cremé fraichemengsel 10 quenelles ( eivormige bolletjes ) vormen en op de borden leggen.
Rest van de saus erover sprenkelen.
Garneren met geroosterde amandelen en reepjes basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo enilorac:
Bedankt voor de suggestie van de quenelle-tang, ik wist dit niet, dus bedankt.
:);)
m.v.g. Bert allers
enilorac

enilorac zegt:
In de betere kookwinkel is een quenelle-tang te koop, waardoor het niet nodig is te werken met 2 lepels . . . .