KookJij

Coquilles met Bacon en Cider

Een heerlijk coquilles met bacon en cider recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Kennis uit Engeland
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles met Bacon en Cider te bereiden

*Bak de spekjes goed uit in de ant-aanbak pan,totdat de plakjes spek knapperig zijn.Haal ze uit de pan en laat ze goed ontvetten tussen vellen keukenpapier.Dan in de vijzel zo veel mogelijk verpulveren.Dit kunnen we ruimschoots van te voren doen.
*Nu zetten we het vuur hoog,laten het meeste spekvet uit de pan weglopen en bakken de coquilles 2 minuten aan de ene zijde en vervolgens 2 minuten aan de andere zijde.
De coquilles zetten we nu even weg.
*We zetten de cider op in een pannetje en laten het inkoken tot ± 125 cc.Hierbij doen we de kookroom en de lepels maizena.We maken een dikke saus en we doen hier bij tenslotte het citroensap en de suiker.
*Ondertussen hebben we ook de sjalotjes glazig aangefruit.
*We voegen nu de saus bij de uitjes en roeren dit goed door tot door en door warm.We maken de saus af op smaak met evt.peper,suiker en zout en tenslotte laten we de coquilles even meewarmen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:Op voorverwarmde bordjes de coquilles verdelen met een extra lepeltje saus.Bestrooi met de verpulverde spek.
Daarne versieren met grof gehakte citroenthijmblaadjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lieke,Van druiven maak je druive-wijn,van appels maak je appel-wijn en een ander woord daarvoor is cider.Het wordt onder andere gemaakt in Frankrijk (vooral in Bretagne en Normandie),maar ook in andere landen.Van druive-wijn stook je cognac en van appel-wijn stook je calvados,tegenover wijnazijn staat appelazijn,enz.enz.Je hebt bubbelwijn van druiven,maar ook bubbel-cider van appels.Dus de mousserende wijn was nog zo gek niet.
Jan A.:)
henkklop

henkklop zegt:
Lieke Hallo
Cider is gewoon appelcider gemaakt van appelen een product uit Britange
lieke

lieke zegt:
Wat versta je onder cider, is dat mousserende witte wijn of champagne?