KookJij

Coq au Vin (Kip in rode wijnsaus, éénpansgerecht)

Een heerlijk coq au vin (kip in rode wijnsaus, éénpansgerecht) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coq au Vin (Kip in rode wijnsaus, éénpansgerecht) te bereiden

Wrijf de kippenpoten in met zout en peper.
Doe bakboter in een grote braadpan en bak de kippenpoten om en om goudbruin.
Haal de kippenpoten uit de pan.
Doe weer wat bakboter in de pan, laat dit heet worden en bak hierin de spekreepjes half uit.
Doe er dan de grof gesneden ui, het teentje knoflook en de winterpeen bij en bak al roerend een paar minuten tot de ui glazig is.
Doe de champignons erbij en roer deze er goed doorheen.
Zet de warmtebron vuur lager, voeg de bloem toe en giet al roerend een deel van de wijn er bij.
Voeg ook een deel van de kippenbouillon toe.
Zet het vuur hoger tot de saus glad is. Blijf roeren.
Voeg de rest van de kippenbouillon toe en doe de kippenpoten, de suiker, tijm, laurierbladeren en peterselie in de pan. Voeg zoveel wijn toe dat de kippenpoten net onder staan.
Breng de Coq au Vin aan de kook.
Zet de warmtebron lager en laat de kip met het deksel iets schuin op de pan 2 uur stoven. Elk half uur de kippenpoten omdraaien.
Kook ondertussen de aardappelen 10 minuten en laat deze vervolgens de laatste 30 minuten meesudderen.

Maak dit gerecht een dag van tevoren zodat de smaak nog krachtiger wordt. Daarna opwarmen en lekker smullen.

Mijn kookverhaal (Diana de Bruijne)

Ik ben na veel experimenteren met allerlei Coq au Vin recepten uiteindelijk tot deze combinatie van ingrediënten en bereidingswijze gekomen en wij vinden het resultaat verrukkelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rina

Rina zegt:
Bedankt voor dit heerlijke recept, het staat nu te sudderen en ruikt heerlijk.