Recept
« Terug naar recepten
					
						Citroenschil Inleggen (Inmaken)
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Citroenschil Inleggen (Inmaken)
De ingelegde citroenschil wordt veel gebruikt in Tajine-schotels en visschotels.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Familie uit Hong Kong
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Citroenschil Inleggen (Inmaken) te bereiden
1).Mix zout en suiker heel goed door elkaar
2).De (liefst BIO-) citroenen goed afboenen, drogen en dan in 4-en snijden.
3).Leg een laag zout in de pot, dan een laag citroen, dan een laag zout en weer een laag citroen tenslotte weer een laag zout. Sluit de pot en zet hem minstens 2 weken weg in de koelkast. Is nu klaar voor gebruik.
4).Gebruik zoveel kwarten als je nodig denkt te hebben.
5).Spoel ze goed af en verwijder alles behalve de schil.
6).De schil wordt gesnipperd:
A).In gesnipperde vorm in een recept gebruikt
B).Geblend met boter, die je zo op de vis kan gebruiken
C).Met de gecitroneerde boter kun je ook bakken
										2).De (liefst BIO-) citroenen goed afboenen, drogen en dan in 4-en snijden.
3).Leg een laag zout in de pot, dan een laag citroen, dan een laag zout en weer een laag citroen tenslotte weer een laag zout. Sluit de pot en zet hem minstens 2 weken weg in de koelkast. Is nu klaar voor gebruik.
4).Gebruik zoveel kwarten als je nodig denkt te hebben.
5).Spoel ze goed af en verwijder alles behalve de schil.
6).De schil wordt gesnipperd:
A).In gesnipperde vorm in een recept gebruikt
B).Geblend met boter, die je zo op de vis kan gebruiken
C).Met de gecitroneerde boter kun je ook bakken
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De ingelegde citroenschil wordt veel gebruikt in tajine-schotels en visschotels.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Doriet Janssen zegt:
rasp de gele laag van de schil (wel eerst goed wassen) doe de rasp invriezen en het sap gaat in een ijsklontenzakje, smaakt als vers en altijd voorhanden.
Anna zegt:
Gr. Anna.
deuxchapeaux zegt:
Jan A
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
                    
Cornelia zegt: