KookJij

Chocoladepudding met Amaretti

Een heerlijk chocoladepudding met amaretti recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladepudding met Amaretti te bereiden

1. Warm de melk op en smelt er de in stukken gebroken chocolade in. Doe er de cacao en de likeur bij. Maal de Amarettikoekjes fijn in de blender en roer het kruim door het chocolademengsel. Zet een nacht in de koelkast.
2. Klop de dooiers, het ei en 50g suiker schuimig. Roer er het chocolademengsel door.
3. Doe de resterende suiker met 3 eetlepels water in een kookpan en laat zonder roeren karameliseren. Giet de karamel in een grote puddingvorm of 8 kleine vormpjes. Giet er het chocolademengsel bij. Zet de vorm of vormpjes in een ovenschaal en vul ze met heet water tot de vorm voor driekwart in het water staat.
4. Zet de schaal met de pudding 1 à 1,5uur in een voorverwarmde oven op 170°C. Giet er indien nodig tijdens het garen nog wat heet water bij. Zet de oven ut en laat alles, in de oven, ongeveer een halfuur afkoelen. Haal de pudding uit de oven en zet hem een nacht in de koelkast. Maak vlak voor het opdienen de rand voorzichtig los en stort de pudding op een grote schaal. Snij hem met een in heet water gedompeld mes in stukken. Versier eventueel met wat chocoladeschilfers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooki'n momma

kooki'n momma zegt:
ziet er ERG lekker uit!:p:p:p