KookJij

Chocoladekoekjes met muesli en pecanoten

Deze koekjes worden ook wel chip cookie genoemd het is een Amerikaanse lekkernij.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladekoekjes met muesli en pecanoten te bereiden

  1. Haal de boter uit de ijskast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Doe het zelfrijzendbakmeel, de suiker, de muesli en een snufje zout in de mengkom.
  3. Meng alle ingredienten op lage snelheid. Voeg de boter in stukjes toe gevolgd door het ei.
  4. Druppel nu een paar druppels vanille-extract toe.
  5. Meng nu het beslag op hogere snelheid tot je een stevig koekjesdeeg krijgt.
  6. Hak nu de chocolade reep in grove stukjes, doe dit ook met de pecanoten en meng dit door het koekjesdeeg.
  7. Maak er een worst van 5 cm dik van  en rol deze in de huishoudfolie en leg hem een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden
  9. Bedek een bakplaat met keukenpapier of bakmatje.
  10. Haal de deegrol uit de koelkast en snij er plakjes van ongeveer 1 cm dik en verdeel ze op de bakplaat laat wel onderling wat ruimte want ze zullen nog iets uitzakken.
  11. Plaats nu de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 25 tot 30 minuten bakken let wel op deat ze niet aanbakken.
  12. Leg de gebakken koekjes op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.

Mijn kookverhaal (Cor Lenior)

Je kan deze ook maken met andere soorten noten of met gekonfijte vruchten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst