Recept
« Terug naar recepten
					
						Chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola
Een heerlijk chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Makkelijk & snel - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									wilma
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chocoladeflensjes met sinaasappel en witte chocola te bereiden
Vulling : gelatine in ruim koud water ± 5 minuten weken. Melk met slagroom aan de kook brengen. Eidooiers in kom luchtig kloppen , scheut heet melkmengsel erdoor roeren en mengsel terug in pan schenken. Mengsel op heel zacht vuur laten binden (maar niet laten koken). Gelatine uitknijpen en in warm eidooiermengsel oplossen. Witte chocolade in kom boven pan met het water smelten en ook door eidooiermengsel roeren. Mengsel al roerende laten afkoelen en daarna crème fraîche en likeur erdoor roeren. Mengsel in koelkast ± 1 uur laten opstijven. Sinaasappels heel dik schillen en partjes tussen de vliezen uitsnijden. 
Flensjes:
Bloem, cacao en basterdsuiker mengen. Eieren één voor één erdoor roeren. Boter, bier en melk toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Beslag afgedekt ± 1 uur laten rusten. Daarna van beslag ± 12 flensjes van ± 24 cm omtrek bakken.
Flensjes vullen
Oven voorverwarmen op 200 graden celsius. Vanillestokjes in lengte in vieren snijden. Witte chocoladevulling over flensjes verdelen en hierop partjes sinaasappel leggen. Flensjes als buideltje om vulling vouwen en met reepje van vanillestokje dichtbinden. Flensjes op bakplaat leggen en in midden van oven ± 1 minuut verwarmen
Sauzen
Melk met steranijs en chocolade al roerend heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is. Steranijs verwijderen.
Serveren
Flensjes over borden verdelen. Chocoladesaus en crème fraîche er omheen schenken.
 
									Flensjes:
Bloem, cacao en basterdsuiker mengen. Eieren één voor één erdoor roeren. Boter, bier en melk toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Beslag afgedekt ± 1 uur laten rusten. Daarna van beslag ± 12 flensjes van ± 24 cm omtrek bakken.
Flensjes vullen
Oven voorverwarmen op 200 graden celsius. Vanillestokjes in lengte in vieren snijden. Witte chocoladevulling over flensjes verdelen en hierop partjes sinaasappel leggen. Flensjes als buideltje om vulling vouwen en met reepje van vanillestokje dichtbinden. Flensjes op bakplaat leggen en in midden van oven ± 1 minuut verwarmen
Sauzen
Melk met steranijs en chocolade al roerend heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is. Steranijs verwijderen.
Serveren
Flensjes over borden verdelen. Chocoladesaus en crème fraîche er omheen schenken.
 
                    




 
					