KookJij

Chocolade Koekjes

Eén van de talrijke koekjes recepten op basis van chocolade of cacao.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade Koekjes te bereiden

  1. Zet de oven aan op 180 graden Celsius en schuif de oven rekken in de middelste en onderste posities. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en beboter die lichtjes.
  2. Meng in een kom de poedersuiker, de cacaopoeder en zout in een kom.
  3. Mix dit poedermengsel met de eiwitten en het ei en zorg voor een homogene verdeling.
  4. Roer er dan de bitterzoete chocolade stukjes door en de cacao nibs.
  5. Doe telkens een eetlepel beslag op het bakpapier met 5 cm tussenruimtes, totdat alle beslag is gebruikt.
  6. Dit gaat 15 minuten in de oven, met dien verstande dat na 7 1/2 minuut het middelste rek met koekjes naar beneden gaat en onderste rek een plaatsje naar boven.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Bij de thee, koffie, als onderdeel van een toetje, enz.
*De cacao nibs zijn in ieder geval te kopen bij Superfood Centre in Amsterdam. Ze hebben ook een web-shop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst