KookJij

Chocolade Chilibrownie

Pittig en zoet, een heel fijne combinatie in deze Chocolade Chilibrownie.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: "Chili & Spice" en eigen idee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade Chilibrownie te bereiden

  1. Zorg er voor dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de boter en suiker in een kom en mix dit tot een luchtig geheel. Voeg beetje bij beetje het ei toe en mix dit tot een klontvrij geheel. 
  3. Spatel vervolgens de bloem, het bakpoeder en de chilivlokken door het mengsel. Je kan het mengsel proeven om te kijken of hij pittig genoeg is voor je.
  4. Vet het bakblik in en schenk het beslag in het bakblik. Stijk het glad.
  5. Vervolgens bak je de cake voor zo'n 20 tot 25 minuten.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik hou van pittig eten en gebak. Deze brownie is een ideale combinatie.
Je kan naar smaak chilivlokken toevoegen, dit kunnen de standaard chilivlokken zijn, maar je kan natuurlijk ook pittigere soorten krijgen en deze toevoegen. Varieer hiermee!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst