KookJij

Recept voor Chinese groenten uit de wok

Een heerlijk chinese groenten uit de wok recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en fruit de gesnipperde uien zacht en glazig.Schep de ui uit de wok.Verhit weer 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak het met peper en zout bestrooide vlees bijna gaar.Voeg paksoi,knoflook en bouillon toe.Breng de bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar worden.Roer de gefruite uisnippers,de sesamolie,taugé en garnalen erdoor.Verwarm alles even door.Verdeel over de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

k2

k2 zegt:
dat zal lekker zijn
Denise

Denise zegt:
even een opmerking, olijfolie hoort niet in de Aziatische keuken!!!
Arachide olie gamaakt van pinda's, desnoods neutrale zonnebloemolie.
En ja, taugé is heel vitaminerijk.:p
riet.g

riet.g zegt:
nog een boodschap aan rik.
Rik taugé zijn eenvoudig
sojabonen. ik hoop een reactie van u te ontvangen op deze informatie, vaak neem je gewoon groente om de smaak en denk je verder niet aan de herkomst.groetjes r.
riet.g

riet.g zegt:
antwoordt aan rik.
Tauge is een een groente uit de chinese keuken en bevat heel veel vitamnine daardoor is het prima te gebruiken en zorgt voor een goed evenwicht in de voeding te koop in de chinese winkel en op de markt.
Paksoi bevat veel vitamine is ook een chinese groente en in de meeste zoekenwinkels te koop het is wit als ondestuk en heeft een groene bladeren. eerst het onderstuk bakken en als laaste de bladeren toevoegen niet te lang wachten met opdienen. Ik hoop dat dit antwoordt voldoende is. Zover ik weet hebben beide groenten ook een merkteken als geneeskrachtig.
rik

rik zegt:
graag had ik geweten wat
taugé en paksoi was
claudio bottse

claudio bottse zegt:
ik zou er als carbohydrates wel iets als basmatirijst of dunne mie bij doen eet smakelijk selamat makan
rklein

rklein zegt:
Doe je er ook nog iets van pasta of mie bij?
claudio bottse

claudio bottse zegt:
heerlijk recept het maken waard, ik zou er persoonlijk hoe ik het hier zie vissaus of hreeft saus gebruiken als smaakmaker...yummie:p
J. de Willigen

J. de Willigen zegt:
Recept ziet er goed uit. Ik zal dit vandaag met enkele aanpassingen gebruiken. Ik zal o.a. een pepertje toevoegen. Wij houden van een wat pittige smaak.
riet.g.

riet.g. zegt:
dit is een heeelgoedrecept